A devenit oficial! În contextul răspândirii rapide a virusului Covid-19, reprezentanţii UEFA au anunţat anularea Campionatului European de Fotbal care ar fi trebuit să aibă loc în perioda 12 iunie şi 12 iulie.

Potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Română de Fotbal, decizia a fost luată marţi de reprezentanţii UEFA. Campionatul a fost reprogramat pentru anul viitor, între 11 iunie și 11 iulie. 

De asemenea, şi play-off-ul care trebuia să aibă loc luna aceasta a fost reprogramat tot în iunie anul viitor.  

"În momente ca acesta, comunitatea fotbalului trebuie să dea dovadă de responsabilitate, unitate, solidaritate şi altruism. Sănătatea fanilor, a membrilor staff-ului, a jucătorilor trebuie să reprezinte prioritatea noastră. Tocmai de aceea, UEFA a propus variante pentru ca sezonul competiţional să se încheie şi sunt mândru de reacţia colegilor mei din întreaga Europă", a spus preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin. 

Echipa naţională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Dacă învingea în această partidă, România trebuia să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

EURO 2021 va urma structura campionatului ce ar fi trebuit să aibe loc în iunie. Aceasta va fi o ediţie aniversară, la 60 de ani de la primul Campionat European şi se desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Capitala Românie va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

UEFA a hotarat, totodata marti, sa suspende pe termen nelimitat Champions League si Europa League. Astfel, cele doua competitii, intrerupte initial pentru o saptamana, nu se vor relua pana cand nu va inceta pandemia de coronavirus