Conducerea clubului CSM Oradea a început să lucreze la lotul de jucători pentru echipa de baschet masculin înaintea sezonului 2019-2020.

După ce conducătorii campionilor au anunţat prelungirea înţelegerii cu jucătorul sârb Dragan Zekovic, zilele trecute făcut public faptul că au parafat o înţelegere şi cu jucătorul român Cătălin Baciu.

"În vârstă de 30 ani, jucătorul înalt de 2.14 metri a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competiţional 2019/20", se menţionează în informarea clubului bihorean.

Cătălin Baciu, care este jucător de poziţia 5, a evoluat ultima dată la SCM Timişoara, unde a avut în sezonul precedent 34 jocuri în Liga Naţională şi patru în Cupa României.

"Jucător foarte înalt, atletic şi mobil, Baciu acoperă la poziţia 5. El se descurcă excelent în spaţiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roş-albaştri", mai transmit reprezentanţii echipei.

Baciu este originar din Cluj-Napoca şi a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii, activând la Clemson Tigers, în NCAA Division I în perioada 2008 - 2012.

La nivel profesionist, Cătălin Baciu a început cariera la echipa din Cluj, pentru care a evoluat patru ani, după care s-a transferat la CSM Steaua EximBank Bucureşti, unde a jucat două sezoane.

Dacă Baciu a fost adus la echipa orădeană, în schimb, "leii roşii" s-au despărţit în această vară de unul dintre cei mai longevivi jucători ai lor din ultimii ani, Bogdan Ţîbîrnă.

"Pe această cale, conducerea CSM Oradea îi mulţumeşte lui Bogdan Ţîbîrnă pentru cei aproape opt ani de colaborare, pentru profesionalismul şi seriozitatea de care a dat dovadă în toată această perioadă şi îi urăm mult succes în continuarea activităţii sale profesionale, precum şi toate gândurile de bine în afara terenului de baschet", transmite clubul bihorean, anunţând despărţirea de ieşean.