Asociaţia Judeţeană de Fotbal, cu sprijinul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Bihor a organizat duminică, la sala de sport din comuna Paleu a doua ediţie a Cupei Moş Nicolae la fotbal.

Dacă anul trecut turneul a fost organizat împreună cu Asociaţia "Cavalerii Fluierului", în acest an AJF Bihor a rămas singura care să continue proiectul început. Competiţia a reunit la start 15 echipe pe trei categorii de vârstă, cei mai numeroşi fiind copii născuţi în anul 2007 (opt echipe), urmaţi de piticii de la grupele 2008 şi 2009.

Fiecare echipă participantă a susţinut două jocuri, însă chiar şi aşa a fost un maraton fotbalistic cu nu mai puţin de 15 meciuri disputate. Conform tradiţiei nu s-a întocmit clasamente, obiectivul principal fiind acela de oferi posibilitatea celor mici de a se bucura de fotbal.

La finalul turneului, echipele participante au fost recompensate cu premii constând în mingi de fotbal, diplome şi medalii, dar şi pachete pentru fiecare tânăr jucător.

"Le mulţumim copiilor pentru participare, părinţilor că i-au însoţit la turneu şi au creat o atmosferă frumoasă. Dorim ca acest eveniment să devină tradiţional şi an de an să-i bucurăm pe tinerii fotbalişti cu premii individuale şi pe echipe, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului juvenil din fotbalul bihorean", a declarat Radu Bitea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Horia Buz, responsabilul pentru campionatele de juniori din cadrul AJF Bihor, dar şi de către Alin Popa, vicepreşedintele AJF, secondat de către secretarul Petru Boroş.