Oradea va găzdui în acest sfârşit de săptămână jocurile turneului de calificare cu numărul 3 din cadrul Campionatului Naţional de Baschet feminin, revervat categoriei de vârstă de U14.

Astfel, vor fi prezente cinci echipe, ACS For You Cluj Napoca, LPS Alba Iulia, CSS Bega Timişoara, Crişul Oradea I şi Crişul Oradea II.

Meciurile sunt programate de vineri până duminică la sala de sport LPS Bihorul şi la sala de sport din Sîntandrei.

Vineri, în prima zi de jocuri, de la ora 16, la Sîntandrei, ACS For You Cluj Napoca se va duela cu LPS Alba Iulia, iar de la ora 18.30, la LPS Bihorul,  Crişul Oradea I va întâlni Crişul Oradea II.

Apoi, toate meciurile de sâmbătă şi dumincă, atunci când vor avea loc câte două reuniuni pe zi, sunt programate numai la sala LPS Bihorul. Prima reuniune cu jocuri de sâmbătă va debuta de la ora 9.30, iar cea de-a doua de la ora 15.30. În fine, duminică, prima reuniune va începe de la ora 8.30, iar a doua, de la ora 15.30.

Organizatorii turneului sunt clubul Crişul Oradea şi Federaţia Română de Baschet, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul şi Primăria Comunei Sîntandrei.

De menţionat că echipa CS Crişul I Oradea, antrenată de Ioana şi Daniel Anica, are şanse reale de calificare în primele opt formaţii din ţară, deşi sunt doar la al doilea sezon competiţional.