Orădeanul Raul Sînza a cucerit marele titlu la Campionatul Naţional de Marathon, competiţie care s-a desfăşurat la Miercurea Ciuc şi care a reunit la start peste 150 de rutieri. Sînza a terminat pe primul loc, devansându-l cu un minut şi 47 de secunde pe campionul en-titre, dinamovistul Ede Molnár.

"Mi-am dorit foarte mult să obţin această victorie. Nu a fost uşor, toată lumea îşi dorea asta, traseul a avut 70 de km cu 2300 de metri diferenţă de nivel prin păduri, drumuri forestiere şi poteci muntoase. Eram în grupul fruntaş şi la kilometrul 55, înainte cu 15 km de finish, am decis să atac. Am mers la maxim până la sfârşit, am mai şi riscat puţin pe coborâri, aveam un mic avans, dar nu mare, însă a fost suficient să ajung la finish după 3 ore şi 11 minute, cu un avans de 1 minut şi 47 de secunde faţă de campionul en-titre Ede Molnár, şi la 2 minute 45 de secunde faţă de ocupantul locului III, Bogdan Duca, de la Car Cover Veloteca", a declarat, pentru BIHOREANUL, rutierul orădean.

De menţionat că MTB Marathon de la Miercurea Ciuc a reunit la start peste 150 de ciclişti.

După câştigarea acestui titlu, următorul obiectiv al tânărului sportiv este o bună clasare la competiţiile de peste hotare.