Sportivii de la LPS Bihorul Oradea şi-au adjudecat cinci medalii la întrecerile concursului de spadă pentru copii şi speranţe, Memorialul "Ille Cornelia", competiţie care anul acesta a ajuns la ediţia a VIII-a şi s-a desfăşurat la Complexul ERA Park.

Evenimentul, programat în primele zile ale acestei luni, a reunit la start aproximativ 150 de spadasini din România, Ungaria, Ucraina şi Croaţia, care s-au întrecut la patru categorii de vârstă, de 9 ani, 11 ani, 13 ani şi 15 ani.

Orădenii de la LPS Bihorul, antrenaţi de Nicolae Ille, au reuşit să urce de cinci ori pe podium şi, implicit, să-şi adjudece, tot atâtea medalii.

Principala performeră a fost Alexandra Drăgan, care s-a situat pe primul loc la categoria de 15 ani şi a ocupat poziţia a III-a şi la 13 ani. Această probă, de 13 ani, a fost câştigată însă de colega ei, Andrea Muntean.

Sora Andreei, Ana Muntean, a ocupat locul III la categoria de 11 ani, cum de altfel şi Raul Tufan s-a situat tot pe treapta a III-a şi a cucerit medalia de bronz la categoria 15 ani.

La finalul întrecerilor, premierea a fost făcută de campioana olimpică Simona Pop, împreună cu reprezentantul Carrefour România.

Evenimentul a fost organizat de antrenorul Nicolae Ille în colaborare cu Federaţia Română de Scrimă, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor, CSM Oradea şi LPS Bihorul Oradea.