Formaţia de baschet feminin CSU CSM Oradea s-a impus la o diferenţă de 11 puncte în primul joc din noul an şi conduce detaşat în clasamentul Grupei Galbene a Ligii Naţionale.

Primul meci, prima victorie!

Aşa cum era de aşteptat, baschetbalistele de la CSU CSM Oradea au obţinut victoria în prima partidă din noul an. Elevele antrenorului Mihai Coldea s-au impus, astfel, sâmbătă, la o diferenţă de 11 puncte, cu scorul de 65-54 în faţa celor de la CSM Alexandria.

Meciul, care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe şi a contat pentru Grupa Galbenă (a doua fază) a Ligii Naționale, a fost controlat de orădence, acestea conducând deja, după primul sfert, cu 25-10. Această diferenţă de 15 puncte în favoarea gazdelor a fost consemnată şi la jumătatea meciului, când bihorencele conduceau cu 41-26.

În jumătatea a doua, CSU CSM Oradea a câștigat la limită sfertul III, iar ultima secvenţă a fost câştigată la o diferenţă de cinci puncte de oaspete, fapt care a făcut ca rezultatul final să fie 65-54 pentru CSU CSM Oradea.

Conduc detaşat...

A fost, astfel, cea de-a 11-a victorie din acest sezon pentru trupa pregătită de antrenoul Mihai Coldea, care are acum 24 de puncte şi conduce detaşat în clasamentul Grupei Galbene.

De menţionat că toate cele cinci jucătoare care au fost trimise de la început pe teren de tehnicianul formaţiei orădene au înscris peste 10 puncte. Astfel,  Tierney Pfirm şi Anisia Croitoru au fost principalele marcatoare, cu câte 12 puncte. Ele au fost urmate de Mirjana Beronja şi Ruxandra Chiș, cu câte 11 puncte, şi Ioana Gavra, autoare a 10 puncte. În replică, de la echipa din Alexandria, Mihaela Mihai a fost cea mai eficace, cu 15 puncte.

 

Clasament:

1.

CSU CSM Oradea

11/3

24

2.

CS Rapid Bucuresti

8/5

21

3.

CS Municipal Targu Mures

8/5

21

4.

ACS KSE Tg. Secuiesc

4/9

17

5.

CS Municipal Alexandria

2/12

16

6.

CS Agronomia Bucuresti

2/11

15

 

În următorul meci, sâmbătă, 12 ianuarie, CSU CSM Oradea va juca la Târgu Secuiesc.