Clubul Velo Sport Oradea invită bihorenii la Crater Bike Fest, la două competiţii de ciclism montan înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, contând pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020.

Mai exact, sâmbătă, 6 iulie, este programată Cupa Crater XCO UCI C2, concurs care va avea startul de lângă cariera de piatră de la Betfia. Competiţia se află la ediţia a şaptea.

Apoi, duminică, 7 iulie, va avea loc Crater Maraton UCI C3, concurs aflat la a şasea ediţie, care va avea startul de la centrul Caii din Vale din Betfia.

Competiţia Cupa Crater XCO UCI C2 contează şi ca a doua etapă din Cupa Naţională de Mountain Bike Cross Country. 

Cele două concursuri sunt organizate în parteneriat cu Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, Discover Bihor, Asociaţia de Promovare a Turismului în Staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai.   

Clubul Velo Sport Oradea a mai organizat şi în anii precedenţi competiţii înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale contând pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice. Cel mai recent concurs de acest fel a avut loc în anul 2016, când au fost participanţi din şase ţări. 

După cum anunţă organizatorii, la concursurile din acest an sunt peste 200 de participanţi înscrişi din şase ţări.  

Aceste competiţii sunt deschise tuturor participanţilor, indiferent de vârstă, sex sau pregătire. Se vor organiza şi concursuri rezervate copiilor şi familiilor pe trasee speciale celor mici.  

Conform organizatorilor, concurenţii vor avea multe beneficii în pachetele de start, ca de exemplu: echipament complet de ciclism compus din tricou de ciclism şi pantaloni de ciclism, medalii de participare din acril, o gustare constând în paste cu sos după eveniment. Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu premii în bani, bonuri de cumpărături, produse şi accesorii specifice ciclismului, cupe şi medalii. Se vor premia separat şi cei mai buni participanţi / participante din Oradea. 

Mai multe informaţii referitoare la cele două concursuri pot fi obţinute pe velosportoradea.ro.