Deşi au început foarte bine jocul, având un prim sfert foarte bun, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus în cele din urmă mai greu decât s-ar fi aşteptat suporterii, cu 83-79, în disputa cu SCM U Craiova.

Meciul, care a contat pentru etapa a 6-a (prima a returului) din Grupa Roşie a Ligii Naţionale, s-a desfăşurat, vineri seara, în Arena Antonio Alexe din Oradea şi a adus cel de-al 12-lea succes pentru bihoreni în acest sezon, fapt care le consolidează poziţia a III-a în ierarhia la zi.

Meci intens

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Richard, Watson, Valeika, Nicolescu şi Zekovic. Bihorenii au marcat primii, ba mai mult s-au distanţat, au condus cu 6-0 şi 8-2, apoi echipa olteană s-a apropiat la 10-7, dar "leii roşii" au fost imbatabili sub panou şi au reuşit să înscrie din nou puncte importante, distanţându-se considerabil pe tabelă. La prima pauză, ei conduceau cu 25-10.

Pe fondul introducerii în teren a unor jucători tineri, în sfertul II orădenii au înregistrat un recul, oaspeţii au început să recupereze, au reuşit să egaleze, la 32, când mai erau două minute până în pauza mare şi chiar au trecut în avantaj cu 34-32. În cele din urmă, "roş-albaştrii" au revenit şi au intrat în pauza mare în avantaj cu două puncte, scor 36-34.

În jumătatea secundă situaţia a fost mult mai echilibrată pe teren, orădenii şi-au adjudecat sfertul III cu 23-21, pentru ca înaintea ultimelor zece minute să conducă cu patru puncte, scor 59-55. Cum în ultimul sfert fiecare echipă şi-a trecut în cont câte 24 de puncte, CSM CSU Oradea s-a impus la sfârşit cu 83-79, fapt care îi mai aduce două puncte importante în clasament şi îi dă o opţiune serioasă pentru treapta a III-a a podiumului la finalul grupei.

Victorie importantă

"Este o victorie importantă, foarte importantă aş putea spune. Un meci greu, în compania unei echipe foarte bune. Totodată, Craiova a avut, după părerea mea, unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. A fost un meci cu ritm foarte bun, fizic. Câţiva dintre jucătorii Craiovei au evoluat foarte bine, cu menţiuni pentru Koreniuk, Troupe şi Mijajlovic. Îmi pare rău că după un început foarte bun nu am reuşit să menţinem acelaşi nivel", a declarat, la conferinţa de presă după partidă, antrenorul campionilor, Cristian Achim.

Principalii marcatori ai echipei bihorene au fost în acest meci: Watson, autor a 18 puncte, Zekovic, cu 14, Richard şi Valeika, cu câte 13 puncte. Au mai marcat însă şi: Markovic, 10 puncte, Pasalic, 8, Carter, 5, şi Nicolescu, 2 puncte.

De la oaspeţi, Troupe, cu 17 puncte, Koreniuk, cu 16, şi Gajovic, cu 13 puncte, au fost principalii marcatori.

Pentru CSM CSU Oradea a fost a doua victorie consecutivă pe teren prorpiu, iar următorul joc îl va disputa tot în faţa propriilor suporteri, miercuri, de la ora 20, cu Steaua, în manşa I din sferturile de finală ale Cupei României.

Merită precizat că la începutul meciului de vineri s-a ţinut un moment de reculegere în amintirea unor tineri apropiaţi de fenomenul baschetului, care au încetat din viaţă zilele trecute. Este vorba de Radu Ţenter, fiul fostului antrenor al echipei naţionale de baschet, Marcel Ţenter, şi de Radu Muşoaie, unul dintre cei mai mari fani ai echipei CSU Sibiu. Băiatul antrenorului Marcel Ţenter şi-a pierdut viaţa la doar 25 de ani în urma unui grav accident, el fiind izbit din plin de o maşină în timp ce trecea strada printr-un loc nepermis.