Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au început cu dreptul seria jocurilor din semifinalele ediției 2017-2018 a campionatului Ligii Naționale. Astfel, orădenii s-au impus, sâmbătă, în deplasare, la Sibiu, în fața echipei locale BC CSU.

Desfășurat în Sala Transilvania, meciul s-a încheiat cu scorul de 81-78 pentru CSM CSU, care a avut mai mult inițiativa și și-a adjudecat primele două sferturi, pe al treilea l-a încheiat la egalitate, iar pe ultimul la cedat la opt puncte.

Jocul a început bine pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au încheiat primele zece minute cu 28-24. Apoi, în sfertul II, jocul bun al echipei bihorene a continuat, care și-a trecut în cont alte 21 de puncte, primind, în schimb, numai 14. În acest fel, la jumătatea confruntării, „roș-albaștrii” bihoreni aveau 11 puncte avantaj, conducând cu 49-38.

După pauza mare, jocul a fost foarte disputat în sfertul III, când s-au marcat foarte puține puncte, câte 12 de către fiecare echipă și, astfel, înaintea ultimului sfert avantajul de 11 puncte al orădenilor a continuat să persiste, scor 61-50 pentru CSM CSU.

În ultimele zece minute, gazdele au încercat să revină, au avut o cursă de urmărire a adversarului, dar nu au izbutit să întoarcă rezultatul, deși au marcat 28 de puncte, pentru că și orădenii și-au trecut în cont 20, iar la final s-a consemnat scorul de 81-78, ceea ce reprezintă o victorie importantă pentru CSM CSU în această serie cu sibienii din semifinale.

Principalul marcator al formației bihorene a fost Martin Zeno, autor a 22 de puncte. L-a secondat Kris Richard, cu 17 puncte, în timp ce celelalte puncte ale roș-albaștrilor le-au reușit: Denison și Kariniauskas – câte 9, Țîbîrnă și Mandache – câte 6, B. Nicolescu – 5, Valeika – 4 și Gajovic – 3.

De la sibieni, principalul marcator a fost T. Laser, autor a 21 de puncte. L-a urmat R. Paliciuc, cu 16, și M. Pratt, cu 14 puncte.

Meciul al doilea al semifinalei dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va avea loc luni, de la ora 18, tot la Sibiu.