Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au suferit, duminică seară, cea de-a doua înfrângere din acest sezon în fața clujenilor de la U BT. Din nou, elevii antrenorului Cristian Achim au cedat pe teren propriu, de această dată, în cadrul etapei a 6-a a Grupei valorice A din Liga Națională. Scorul final a fost 72-69 pentru oaspeți, după un joc echilibrat și un final pe „muchie de cuțit”.

Tehnicianul Cristian Achim a început partida cu Valeika, Denison, Pasalic, Fometescu și Watson, iar primul sfert a avut dese răsturnări de scor. În cele din urmă, clujenii au intrat în prima pauză în avantaj, cu două puncte, scoe 16-14. În sfertul secund, oaspeții s-au desprins la 31-19, dar în partea a doua a acestuia, bihorenii au mai recuperat din handicap și la jumătatea confruntării, U BT conducea cu 38-31.

Sfertul al III-lea a fost cel mai bun pentru campionii en-titre a României, care și-au adjudecat aceste zece minute cu 18-13, ceea ce a dus scorul în ultima pauză la o diferență de doar două puncte pentru clujeni, 51-49.

În ultima secvență s-a mers cap la cap, la jumătatea acesteia tabela indica egalitate, 60-60, apoi orădenii au trecut în avantaj, 62-60, au revenit clujenii, care cu un minut și jumătate înainte de final conduceau cu 68-66. Oradea s-a apropiat la un punct, dar U BT a replicat și s-a dus la 3 puncte, cu un minut înainte de ultima sirenă. Pasalic a înscris două puncte, cu zece secunde înainte de final, scorul devenind 69-70, dar după ce Kuti a ratat două libere, Dykes a înscris de la libere și partida s-a încheiat cu victoria clujenilor cu scorul de 72-69.

„Un meci disputat, echilibrat, frumos. Clujul a fost echipa cu sânge rece în momentele importante și a marcat în situațiile pe care le-a avut. Ceea ce în cazul nostru nu s-a întâmplat în prea multe rânduri de-a lungul acestui meci. Aici s-a făcut diferența. Felicit echipa din Cluj, iar în ceea ce ne privește, mai avem de muncit. Sunt foarte supărat, deoarece consider că puteam să facem mai mult în acest meci. La precedentul meci împotriva Clujului, cel de SuperCupă, era imposibil să facem mai multe. De această dată știu că puteam să facem anumite lucruri, dar nu le-am făcut. Din diverse motive. Sigur că putem să spunem în apărarea noastră că am avut doar două zile pentru a pregăti acest meci, însă chiar și în aceste condiții sunt de părere că puteam să facem mai multe. Din acest motiv sunt foarte supărat”, a declarat, după partidă antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.


CSM CSU Oradea – U BT Cluj 69-72 (14-16, 17-22, 18-13, 20-21)

Sala: Arena „Antonio Alexe”
Spectatori: 1700
Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti și Ciprian Ciocan
Comisar FRB: Marian Oprea

Marcatori CSM CSU Oradea: Giordan Lee Watson 17 puncte, Kristopher Jameil Richard 16, Muhamed Pasalic 16, Arturas Valeika 7, Sean Morgan Denison 7, Tudor Fometescu 3 și Marcus Darrel Ginyard 3 puncte.

Marcatori U BT Cluj: Kyndall Dykes 19 puncte, Jason Washburn 16, Nandor Kuti 12, Aleksandar Rasic 9, Tony Bernard Easley Jr 7, Stanimir Marinov 6 și Rolland Torok 3 puncte.

Într-o altă partidă din etapa a 6-a a Ligii Naționale, Grupa A, la Craiova, formația gazdă, SCM Universitatea, s-a impus cu scorul de 99-89 în fața celor de la BCM U FC Argeș.