Formaţia bihoreană de baschet masculin CSM CSU Oradea şi-a mai completat lotul cu un jucător pentru sezonul următor.

După ce a semnat cu Kariniauskas, conducerea camioanei a ajuns la un acord de prelungire a contractului şi cu celălalt lituanian din lotul de anul trecut. Este vorba despre pivotul Arturas Valeika. În vârstă de 33 ani, acesta a semnat cu bihorenii pentru încă un an.

"Pivotul baltic se evidenţiază prin abilitatea de a finaliza acţiunile pick and roll. Are un joc de picioare impresionant pentru talia sa şi are o capacitate de a se apăra atât la poziţia 4, cât şi la poziţia 5, iar situaţiile de mismatch sunt gestionate extrem de bine. De altfel, Valeika este un jucător extrem de bine educat baschetbalistic şi care înţelege foarte bine jocul defensiv. În plus, este un jucător atletic, aduce energie şi care poate să susţină un ritm accelerat de joc (tranziţie şi contraatac). Alte calităţi sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligenţa baschetbalistică şi capacitatea de a recupera sub panoul advers", îl caracterizează clubul orădean pe site-ul oficial.

Clubul orădean mai informează, de asemenea că staff-ul tehnic al CSM CSU "a dorit continuarea colaborării cu tandemul Denison – Valeika, reuşind să parafeze înţelegeri cu ambii jucători pentru sezonul competiţional 2018/19", precizând şi că "Valeika a fost coleg de echipă cu Giordan Watson – noul conducător de joc al CSM CSU Oradea – în sezonul 2008/09 în primul eşalon baschetbalistic al Germaniei. Acela a fost primul angajament la nivel profesionist pentru ambii jucători".

În sezonul trecut, lituanianul Arturas Valeika a disputat 43 meciuri în Liga Naţională pentru CSM CSU Oradea, 3 în Cupa României şi unul în FIBA Europe Cup.