Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor disputa, miercuri, jocul din etapa a III-a a celei de-a doua faze a grupelor FIBA Europe Cup.

Elevii antrenorului Cristian Achim, care în primele două runde au obţinut o victorie şi au suferit o înfrângere, vor primi de această dată, pe teren propriu, replica celor de la Tsmoki Minsk.

Echipa din capitala Belarusului este forţa dominantă a baschetului din această ţară ex-sovietică. Această formaţie a câştigat ultimele 11 campionate şi cupe naţionale şi, după cum notează siteul oficial al clubului orădean, se află la a 11-a aventură continentală consecutivă.

În acest sezon al cupelor europene, Tsmoki Minsk a ocupat locul al II-lea în grupa sa în prima fază a FIBA Europe Cup.

Precum CSM CSU Oradea, campioana Belarusului a început aventura continentală în preliminariile Basketball Champions League, fiind învinsă însă în dublă manşă de Karhu Basket, campioana Finlandei. 

Antrenorul echipei din Minsk este Rostislav Vergun, aflat la cel de-al cincilea sezon pe banca tehnică a belaruşilor.

După cum mai notează csmoradea.ro, "în prezent, lotul lui Tsmoki cuprinde doar patru străini, după ce contingentul a fost subţiat de accidentarea lui Jamar Abrams". Asta pentru că fostul jucător al Craiovei şi-a reziliat contractul cu Tsmoki.

Între străini se numără şi veteranul Branko Mirkovic, jucător care a petrecut o jumătate de sezon alături de CSM CSU Oradea.

Meciul de miercuri seara de la Arena Antonio Alexe dintre CSM CSU Oradea şi Tsmoki Minsk va debuta de la ora 19 şi va fi transmis în direct de Digi Sport.