După ce a fost acceptată să participe în ediția 2019-2020 a Basketball Champions League, campioana României, CSM CSU Oradeaa aflat faptul că va lua startul încă din primul tur preliminar al competiției, alături de alte 15 cluburi.

Este vorba despre campioanele din Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Kosovo, Elveția, Slovacia și Suedia. Astfel, în primul tur preliminar al Basketball Champions League vor evolua 12 campioane naționale.

Celelalte patru echipe angrenate în primul tur preliminar al competiției sunt vicecampioanele din Ucraina (campioana din această țară a declinat participarea în cupele europene din rațiuni economice), Muntenegru și Olanda, respectiv sfertfinalista din Polonia.

Una dintre aceste 15 echipe va fi adversara CSM CSU Oradea în primul tur preliminar.

Tragerea la sorți pentru jocurile din primul și cel de-al doilea tur preliminar și pentru stabilirea componenței grupelor va avea loc pe data de 4 iulie.

Din turul al II-lea preliminar vor intra în competiție alte opt echipe. Acestea se vor duela cu cele opt învingătoare din primul tur preliminar.  Apoi, cele opt câștigătoare ale turului al II-lea preliminar vor avansa în grupele Basketball Champions League.

Cele opt echipe învinse însă din primul tur preliminar, respectiv cele opt echipe învinse în al II-lea tur preliminar al BCL au dreptul să se înscrie în grupele FIBA Europe Cup.

După cum anunță clubul bihorean, CSM CSU Oradea a completat și trimis formularul de înscriere în această competiție, pe care o va accesa în cazul în care nu se califică în grupele Basketball Champions League.

Startul oficial al sezonului 2019-2020 din Liga Campionilor Europeni, cu prima manșă a turului inaugural, va avea loc pe 17 septembrie.