Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au încheiat evoluţia din cupele europene din acest sezon cu o înfrângere, pe care au suferit-o miercuri seara în Belarus, în faţa celor de la Tsmoki Minsk.

Jocul, care a contat pentru etapa a VI-a, ultima, din Grupa J a FIBA Europe Cup, s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 68-62. Partida a avut nevoie de o repriză de cinci minute de prelungiri.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis la început în teren pe: Watson, Richard, Fometescu, Markovic şi Zekovic. Deşi au marcat primele patru puncte, orădenii s-au văzut conduşi apoi. La prima pauză, Tsmoki era în frunte, scorul fiind 18-11.

În sfertul al doilea, evoluţia echipei bihorene a lăsat de dorit, gazdele distanţându-se pe tabelă şi ajungând să conducă la pauza mare cu 38-24.

În secvenţa a treia, "roş-albaştrii" şi-au revenit, au avut o evoluţie schimbată în bine, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj, iar după un parţial de 10-0 pentru ei, s-au apropiat la doar trei puncte de adversar, în ultima pauză, scor 47-44 pentru Tsmoki.

În debutul ultimului sfert, Nikola Markovic a restabilit egalitatea cu o aruncare de trei puncte. Apoi, Pavle Reljic a punctat de la semidistanţă şi a adus Oradea în avantaj. La rândul ei, formaţia gazdă a revenit, a egalat şi a preluat conducerea.

După ce cele două echipe s-au succedat la conducere, pe final CSM CSU Oradea a trecut în faţă prin coşul de trei puncte al lui Nikola Markovic, când mai erau doar 1,9 secunde de joc. Gazdele au solicitat time-out, iar la reluare, în ultima secundă au reuşit să egaleze, cu un coş de trei puncte, scor 57-57.

S-a intrat în prelungiri, iar campionii României au marcat primii, prin Kris Richard şi Sean Barnette, care au dus-o pe echipa orădeană în avantaj cu scorul de 57-62. De aici însă totul s-a năruit, echipa din capitala Belarusului înscriind doar ea puncte până la final.

Meciul s-a încheiat cu victoria celor din Minsk cu scorul de 68-62.

Cel mai bun marcator de la CSM CSU Oradea a fost Nikola Markovic, autor a 19 puncte. Sean Barnette a înscris 10 puncte, iar Kris Richard şi Aaron Broussard câte 9 puncte. De la gazde Rob Lowery a fost cel mai eficace, cu 21 puncte.

CSM CSU Oradea a terminat pe locul 4 în Grupa J, cu un bilanţ de 2 victorii şi 4 înfrângeri.

Pe de altă parte, U BT Cluj a obţinut miercuri o victorie în aceeaşi grupă a FIBA Europe Cup, calificându-se astfel în runda următoare, cea a playoff-ului.