Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu o victorie la 13 puncte diferenţă în jocul de deschidere a ediţiei a VIII-a a Memorialului Antonio Alexe. Luni seară, campionii României au întrecut echipa maghiară Szolnok Olaj KK cu scorul de 87-74.

În prezența a aproximativ o mie de spectatori, antrenorul Cristian Achim a început jocul cu formula: Broussard, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika.

Cu o evoluţie care l-a nemulţumit pe tehnicianul campioanei, jucătorii de la CSM CSU au fost conduşi mai mult în prima jumătate a partidei, dar primele două sferturi s-au încheiat la egalitate, 19-19 şi 16-16, astfel că în pauza mare tabela de marcaj a indicat scorul de 35-35.

În jumătatea secundă, „roş-albaştrii” au avut o evoluție îmbunătățită, astfel că a câștigat sfertul III cu 25-21, fapt care a făcut ca în ultima pauză orădenii să aibă un avantaj de de patru puncte, scor 60-56.

Ultimul act a început excelent pentru bihoreni, iar apărarea orădeană a profitat și de lipsa de inspirație a oaspeților. Finalul partidei a fost controlat de CSM CSU, care s-a impus cu 87-74.

De departe, principalul marcator al gazdelor a Aaron Broussard, cu 21 puncte. L-au urmat Kris Richard, cu 16 puncte, și Dragan Zekovic, cu 13 puncte.

De partea cealaltă, de la Szolnok, Andre Jones a înscris cele mai multe puncte, 19 puncte, în timp ce Dakarai Tucker și-a trecut în cont 18 puncte.

Turneul continuă marți seară, de la ora 19, cu disputa Szolnok Olaj KK - MZT Skopje, în timp ce miercuri, tot de la ora 19, CSM CSU Oradea va întîlni formația macedoneană MZT Skopje.