După ce şi-a apărat titlul naţional, echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a depus deja candidatura pentru un loc în Basketball Champions League, ediţia 2019-2020. 

După cum anunţă pe site-ul oficial, conducerea clubului CSM "a semnat şi a transmis formularul de înscriere în competiţie către Federaţia Română de Baschet, de unde – după ce a fost semnat şi ştampilat de forul la care clubul orădean este afiliat – a fost transmis către birourile Basketball Champions League".

De notat că "roş-albaştrii" s-au înscris, astfel, pentru a treia oară în Basketball Champions League.

Mai întâi, în sezonul 2016-2017, CSM CSU Oradea a avansat în faza grupelor, disputând patru jocuri în tururile preliminare, respectiv 14 partide în sezonul regulat.  

Apoi, orădenii au obţinut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup, în total în respectivul sezon ei susţinând 20 de meciuri oficiale pe plan internaţional. S-a consemnat, în acest fel, "cea mai îndelungată experienţă continentală pentru baschetul orădean", după cum mai precizează reprezentanţii CSM.

Apoi, în sezonul 2018-2019, CSM CSU Oradea nu a mai reuşit să se califice în grupele Basketball Champions League, fiind învinsă în primul tur preliminar de Karhu Basket, campioana Finlandei. Echipa a continuat ulterior aventura continentală în FIBA Europe Cup.