Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut, sâmbătă seară, ultimul meci amical pe care l-au susţinut în turneul de pregătire din Ungaria.

Elevii antrenorului Cristian Achim au jucat pe terenul formaţiei DEAC Debrecen, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi la o diferenţă de zece puncte, cu scorul de 67-77.

După cum consemnează site-ul clubului CSM, "lipsită de patru jucători din rotaţia de bază, formaţia bihoreană a avut mari dificultăţi în a dezvolta un joc competitiv". Pe sferturi s-a consemnat: 22-12, 24-8, 12-30, 19-17.

Antrenorul Achim a început partida cu Kariniauskas, Richard, Fometescu, Gavrilă şi Valeika. Din păcate însă prima jumătate a confruntării a consemnat o evoluţie modestă a orădenilor, care după primele zece minute erau conduşi cu 22-12, iar la jumătatea partidei, cu 46-20.

După pauza mare situaţia s-a schimbat însă. CSM-ul a avut o prestaţie foarte bună, a înscris 30 de puncte în sfertul III şi a primit numai 12, astfel că a recuperat foarte mult din deficit, iar scorul ultimei pauze a fost 58-50 pentru gazde.

Ultimul sfert a fost mai echilibrat totuşi şi a fost adjudecat de echipa din Debrecen, la două puncte, fapt care a consfiinţit rezultatul final al jocului, cu 77-67 pentru DEAC Debrecen.

De această dată, Vaidas Kariniauskas a fost principalul marcator pentru CSM CSU, el reuşind 18 puncte. L-a urmat Kris Richard, cu 14 puncte, Mihai Gavrilă, cu 9 puncte, Laci Lazar, Muhamed Pasalic şi Arturas Valeika, cu câte 8 puncte, şi Edi Petrescu, cu 2 puncte.

De menţionat că antrenorul Cristian Achim nu s-a putut baza pe jucătorii Giordan Watson şi Bobe Nicolescu, aflaţi la Bucureşti în cantonamentul echipei naţionale, dar nici pe Sean Denison, care este accidentat, şi Sean Barnette, care a lipsit din cauza unor probleme personale.

În deschiderea jocului de seniori, a avut loc un meci amical între echipele U18 ale celor două oraşe. Au câştigat şi aici tot gazdele de la Debrecen, care s-au impus la capătul unui joc echilibrat cu scorul de 74-66.

Pentru seniorii de la CSM CSU Oradea urmează acum ultimele două amicale din presezon, săptămâna viitoare, joi şi vineri, de la ora 17, respectiv 16:30, la Arena Antonio Alexe, cu bosniecii de la KK Igokea.