Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut o calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Campionilor Europeni, după ce duminică, în ultima etapă a turneului din Grupa C a turului II preliminar, au învins, la capătul unui meci de mare luptă, cu scorul de 9-8, formaţia spaniolă CN Barcelona.

Lovitura japoneză

Meciul, care a fost decisiv pentru calificare pentru ambele combatante, a început bine pentru orădeni, care au deschis scorul prin japonezul Yusuke Inaba, însă până la prima pauză spaniolii au înscris de două ori, prin Victor Flores şi Sergi Trilles, intrând în avantaj cu 2-1.

În debutul sferului II, CN Barcelona s-a desprins la 3-1, printr-un gol din penalty reuşit de Adria Delgado. Elevii antrenorului Dorin Costrăş au revenit însă spectaculos şi au reuşit să egaleze, după două goluri marcate de Yusuke Inaba şi Vlad Georgescu. Apoi, spaniolii au trecut din nou în avantaj, după ce au marcat iarăşi din penalty, prin Victor Flores, dar în pauza mare s-a intrat la egalitate, 4-4, Vlad Georgescu înscriind din nou pentru CSM.

În sfertul III s-a marcat un singur gol, reuşit de CSM, pentru care a înscris acelaşi Yusuke Inaba, astfel că în ultima pauză tabela de marcaj a Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu" arăta scor de calificare pentru orădeni, 5-4.

Golul şi minutul

Ultimul sfert a fost foarte disputat, extrem de spectaculos şi a ţinut publicul spectator cu sufletul la gură până la final. De fapt, în aceste opt minute s-au marcat opt goluri, aproape câte se marcaseră în primele trei sferturi. CSM s-a distanţat la 6-4, prin golul lui Vlad Dragomirescu, spaniolii au înscris şi ei, prin Flores, din nou, dar CSM a făcut 7-5, printr-un penalty transformat de Inaba. Flores a punctat din nou de două ori consecutiv pentru CN Barcelona, care a egalat la 7 situaţia de pe tabelă. Oradea a trecut din nou la conducere, printr-o reuşită semnată de Vlad Dragomirescu, dar acelaşi Victor Flores a egalat la 8.

În fine, ultimul gol al partidei l-au marcat bihorenii cu un minut înainte de final, prin Yusuke Inaba. Apărarea CSM-ului a rezistat apoi în ultimele secunde, iar orădenii s-au impus cu scorul de 9-8 şi au reuşit o victorie mare, o victorie care îi califică în faza a treia a celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi.

"Am meritat victoria"

Victoria favoriţilor a fost salutată îndelung la finalul partidei de publicul spectator orădean, care s-a bucurat alături de componeneţii echipei.

"A fost foarte greu, dar, totodată, un meci foarte bun pentru noi. Au fost şi mulţi nervi, multe acţiuni, unele reuşite, altele nereuşite, dar eu cred că am meritat victoria. Aceasta pentru că am muncit şi aşa cum am promis, am dat totul în meciul acesta, pentru că faptul că am trecut de turul II, pentru noi este o performanţă. Nu trebuie să ne oprim aici şi nu trebuie să ne mulţumim cu asta, dar să nu uităm totuşi că avem o echipă tânără, care este în creştere şi eu sper să mergem mai departe", a declarat, la finalul partidei, antrenorul bihorenilor, Dorin Costrăş.

De la CSM, principalul marcator a fost japonezul Yusuke Inaba, cu 5 goluri, în timp ce de la spanioli, Victor Flores a înscris de 6 ori.

De la CSM o evoluţie foarte bună a avut-o şi portarul Gojko Pijetlovic, care a apărat din nou de mai multe ori în situaţii dificile.

În celălalt meci al etapei a III-a, italienii de la AN Brescia s-au impus cu 18-1 în confruntarea cu Lokomotiv Tbilisi şi s-a situat pe primul loc.

Situată pe poziţia secundă, CSM Oradea a obţinut şi ea calificarea pentru play-off-ul competiţiei.