Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut calificarea pentru turul al II-lea preliminar din LEN Champions League, după ce duminică, în ultima etapă a turneului din Serbia, de la Sabac, au câştigat cu scorul de 13-5 în faţa echipei turce Galatasaray Istanbul.

Formaţia antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu avea neapărat nevoie de victorie în acest joc pentru a se califica. Bihorenii au evoluat cu determinare şi s-au impus la o diferenţă de opt goluri, după ce a câştigat toate sferturile.

În primele opt minunte, vicecampionii României au înscris două goluri şi au primit unul, după care în sfertul II au marcat de patru ori şi au primit trei goluri. Astfel s-a făcut ca în pauza mare CSM să conducă cu 6-4.

În jumătatea secundă, orădenii s-au dezlănţuit, adjudecându-şi sferul III cu 3-0, iar pe ultimul cu 4-1. CSM Oradea a reuşit o victorie categorică şi s-a clasat pe locul 4 în Grupa A, asigurându-şi prezenţa în faza următoare a celei mai prestigioase competiţii continentale intercluburi.

În partida de duminică, cu formaţia turcă, Vlad Georgescu a înscris patru goluri şi a fost din nou principalul marcator al CSM-ului. Roland Szabo şi Ramiro Georgescu au înscris şi ei de câte două ori, iar Alex Popoviciu, Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi, Vlad Dragomirescu şi Ferenc Czenk au marcat câte un gol.

De la Galatasaray cel mai eficace a fost Marko Krstic, autor a trei goluri.

Reamintim că în turneul de la Sabac, formaţia orădeană a obţinut două victorii, 7-6 cu Apollon Smyrnis şi 13-5 cu Galatasaray Istanbul, dar a suferit şi patru înfrângeri, 6-7 cu Steaua Roşie Belgrad, 8-9 cu Dinamo Moscova şi 8-10 cu VK Sabac.

Pe locul 4, bihorenii au fost devansaţi în clasament de Steaua Roşie Belgrad, VK Sabac şi Dinamo Moscova, pe locurile 5 şi 6 situându-se Apollon Smyrnis şi Galatasaray Istanbul.

Turul al doilea preliminar din Liga Campionilor Europeni la polo se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie.