Deşi s-a aflat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj, poloiştii de la CSM Oradea au pierdut în cele din urmă, sâmbătă seară, la o diferenţă de trei goluri, meciul din deplasare, din Spania, cu CN Terrassa, din manşa I a play-off-ului Ligii Campionilor Europeni.

Partida s-a încheiat cu scorul de 10-7 pentru gazde, după ce pe sferturi s-a consemnat: 2-2, 1-2, 2-2 şi 5-1. Practic, jocul a fost foarte echilibrat până către final, când spaniolii s-au desprins pe tabelă, în ultimul minut marcând chiar de două ori.

Gazdele au deschis scorul prin Gutierrez Santiago, iar Alarcorn Tevar a înscris pentru 2-0. În ultimul minut al primului sfert, CSM a marcat însă de două ori, prin Vlad Dragomirescu şi Roland Szabo, fapt care a făcut ca în prima pauză să se intre la egalitate, scor 2-2.

În secvenţa secundă, Silvian Colodrovschi a adus vicecampioana României în avantaj, dar spaniolii au egalat apoi prin Gutierez Santiago, însă la jumătatea partidei CSM Oradea conducea cu 4-3, după ce a înscris japonezul Yusuke Inaba.

După pauza mare, bihorenii au revenit şi mai montaţi în joc, s-au desprins la două goluri pe tabelă, după ce Roland Szabo a marcat din nou. Sancez Campos şi Aguilar Illana au înscris apoi două goluri pentru gazde, pentru a restabili egalarea. Totuşi şi în ultima pauză CSM Oradea a intrat în avantaj, cu 6-5, după ce a marcat Alex Popoviciu.

Foarte disputat în debutul său, sfertul IV a adus egalarea pentru Terrassa, după ce a marcat Mora Belmonte. Cu trei minute şi jumătate înainte de final, Vlad Dragomirescu a adus din nou formaţia bihoreană în avantaj, marcând pentru 7-6.

Din păcate, ultimele trei minute au fost dezastruoase pentru CSM, care a primit în acest interval patru goluri, fără să marcheze vreunul. Acelaşi Mora Belmonte a înscris de două ori, iar în ultimul minut, Sanahuja Carne şi Alacorn Tevar au perforat din nou poarta orădeană, ceea ce a făcut ca disputa să se încheie cu scorul de 10-7 pentru spanioli.

Exceptând ultimele trei minute, înfrângerea la trei goluri pare prea aspră pentru elevii antrenorului Dorin Costrăş. Totuşi, calificarea pentru intrarea în grupe se va da în returul de la Oradea, care va avea loc miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 19, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

În jocul de sâmbătă seară, din Spania, pentru CSM Oradea, Vlad Dragomirescu şi Roland Szabo au marcat câte două goluri, iar Yusuke Inaba, Alex Popoviciu şi Silvian Colodrovschi câte un gol.