Deşi au avut evoluţii bune, în compania unor adversari redutabili, poloiştii de la CSM Oradea au trebuit să se recunoscă învinşi în ambele jocuri de vineri de la turneul de Liga Campionilor Europeni din Serbia, de la Sabac.

Mai întâi, în prima parte a zilei, elevii antrenorului Dorin Costrăş au întâlnit Steaua Roşie Belgrad, campioana ţării gazdă a turneului, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi la diferenţă de un singur gol, scor 6-7.

În pofida înfrângerii, vicecampioana României a oferit o replică foarte bună în disputa cu una dintre forţele din polo-ul continental. Bihorenii şi-au adjudecat primele două sferturi, cu 1-0 şi 4-2, dar le-au cedat pe ultimele cu 1-4 şi 0-1.

De această dată, Alex Popoviciu a fost cel mai eficace de la orădeni, cu trei goluri marcate. Vlad Georgescu a înscris de două ori, iar Viktor Kovats o dată. De partea cealaltă, Milos Vukicevic a fost principalul marcator de la sârbi, cu două goluri.

Seara, CSM s-a duelat cu formaţia rusă Dinamo Kiev, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă din nou la diferenţă de un singur gol, scor 8-9. Adversarii au început mai bine, şi-au adjudecat primul sfert cu 2-1, iar în pauza mare au intrat în avantaj tot cu un gol, scor 4-3.

Din păcate şi după pauza mare tot ruşii au revenit mai motivaţi, adjudecându-şi sfertul III, cu 4-2. Ultimele opt minute au consemnat revenirea trupei bihorene, care şi-a adjudecat sfertul IV cu 3-1, dar a fost prea târziu şi meciul s-a încheiat cu victoria moscoviţilor cu 9-8.

De această dată, Vlad Dragomirescu, Alex Popoviciu şi Silvian Colodrovschi au marcat de câte două ori fiecare, iar Roland Szabo şi Ramiro Georgescu au înscris câte o dată pentru CSM Oradea. În replică, Igor Bychkov a punctat de trei ori pentru ruşi.

După trei etape la turneul Grupei A din primul tur preliminar al LEN Champions League, CSM Oradea are o victorie şi două înfrângeri. Pentru calificare, bihorenii mai au nevoie de cel puţin un succes în ultimele două partide. Sâmbătă, de la ora 21:30, CSM se va duela cu echipa gazdă VK Sabac.