În aşteptarea vremurilor mai bune, judoka orădeană Larisa Florian se pregăteşte în această perioadă, cum poate, acasă, în Oradea.

Odată cu decretarea stării de urgenţă, sportiva, care acum concurează pentru echipa naţională a Azerbaidjanului, a fost nevoită să-şi întrerupă pregătirea specifică şi să se antreneze doar pentru partea fizică.

"Eu mă antrenez în continuare în grădină şi mai ies de trei ori pe săptămână la alergare. Judo, din păcate, nu am unde să fac, cred că aceasta este situaţia cu care se confruntă toţi judoka orădeni", a mărturisit pentru BIHOREANUL Larisa, care a fost declarată ani la rând cea mai bună sportivă a judeţului Bihor.

Tânăra a mai spus că se pregăteşte în această perioadă prin videocall cu antrenorul ei, Aurelian Fleisz. "Programul este făcut de antrenorul meu, bineînţeles. Este un program de acumulare deoarece s-au anulat toate competiţiile din viitorul apropiat. Următoarea competiţie, conform calendarului IJF, ar fi pe 8-10 mai, Grand Şlam-ul de la Baku, dar, din câte am auzit, sunt şanse minime ca acesta să se mai ţină", a mai adăugat Larisa Florian.

Cu toate că şi-a propus să aibă rezultate cât mai bune în acest an, judoka orădeană nu a putut participa la concursurile propuse în această primăvară, după ce toate competiţiile de tip Grand Slam şi Grand Prix la nivel de seniori au fost anulate. Au "căzut", rând pe rând, Grand Prix-ul de la Rabat din 6 martie, concursul de Grand Slam de la Ekaterinburg din 13 martie, Grand Prix-ul de la Tbilisi din 27 martie, dar şi concursul de Grand Prix din Turcia, de la Antalya, care urma să se desfăşoare în acest weekend.

Larisa FlorianSportiva nu regretă că a ratat deocamdată aceste concursuri. "Toţi ne dorim ca să începem turneele cât mai repede, dar sănătatea oamenilor este mai presus de orice", spune Larisa Florian, adăugând că obiectivul ei principal este o medalie cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice. "În continuare obiectivul meu major este să urc pe o treaptă cât mai înaltă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cum ştiţi au fost amânate cu un an: Tokyo 2021 (23 iulie – 8 august). Un alt obiectiv ar fi să ies campioană mondială de seniori", s-a mai confesat sportiva bihoreană.

Aceasta a avut şi un mesaj pentru iubitorii sportului: "Chiar dacă s-au anulat foarte multe competiţii şi stagii internaţionale de pregătire, eu încerc să rămân pozitivă şi să fiu cât mai pregătită pe când voi reîncepe competiţiile. Este un moment dificil pentru noi toţi, dar trebuie să luptăm până la final, iar pentru a lupta eficient trebuie să urmăm indicaţiile autorităţilor şi cadrelor medicale".