Handbaliştii de la CSM Oradea au debutat cu dreptul, duminică, în noua ediţie de campionat.

La Sala de sport a Universităţii, fiindcă Arena Antonio Alexe a fost ocupat cu un târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucătorii bihoreni au învins în runda inaugurală formaţia CSU "Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu cu scorul de 30-28.

Cu multe schimbări în lot, jucătorii de la CSM au tranşat partida de partea lor pe finalul primei părţi şi în repriza a doua, după ce în primele 25 de minute ei au fost mai mult conduşi pe tabelă.

La pauză elevii antrenorului George Tăutu au intrat în avantaj cu 17-15, iar în partea a doua au controlat în mare măsură situaţia, nu au mai cedat conducerea şi cel mai mult s-au distanţat la cinci goluri, scor 27-22, în minutul 52.

În cele din urmă jocul s-a încheiat cu victoria la două goluri a "roş-albaştrilor", scor 30-28.

Principalul marcator al bihorenilor a fost Benjamin Szabo, autor a 8 goluri. L-a urmat Ghiţă Mateaş, cu 6 reuşite, în timp ce de la gorjeni, Daniel Ghişe a înscris de 13 ori, iar Bogdan Ivăşchescu de 8 ori.

Tehnicianul orădean a avut la dispoziţie pentru acest joc următorul lot: Răzvan Costin, George Duma şi Robert Ene – portari; Andrei Teodorescu, Petru Pomian 3 goluri, Ştefan Bandi, Adrian Mihăilescu 1, Devid Munea 2, Benjamin Szabo 8, Ghiţă Mateaş 6, Andrei Ivancov, Szasz Csongor 3, Codrin Zamfir, Radu Răzvan Radu 1, Eduard Szilagyi, Paul Oarga 1, Alexandru Potera 3, Georgel Costea 2 şi Iulian Gal.

În celelalte partide din prima etapă a Diviziei A, Seria D, la handbal masculin, duminică s-au mai înrregistrat rezultatele: Universitatea Craiova – CNOPJ Timişoara 34-28 şi HC Beldiman Arad – Unirea Sânnicolau Mare 27-29.

CSU Politehnica Timişoara a stat.

În etapa a doua, CSM Oradea va evolua duminică, 22 septembrie, în deplasare cu CNOPJ Timişoara.