Deşi s-au bătut de la egal la egal cu o echipă mult mai experimentată şi care activează în primul eşalon, handbaliştii de la CSM Oradea au pierdut, joi seară, meciul din optimile de finală ale Cupei României, partidă pe care au susţinut-o la Arena "Antonio Alexe", în compania celor de la CSM Făgăraş.

Jocul s-a încheiat cu victoria la trei goluri a braşovenilor, scor 32-29, după ce însă în prima repriză orădenii au fost "vioara întâi", conducând la un moment dat cu 10-4 şi apoi cu 12-7. În cele din urmă în pauză s-a intrat cu scor egal, 16-16.

Cu un public numeros, peste media din campionat, elevii antrenorului Sebastian Tudor au început ambiţios partida, au fost la conducere mai în permanenţă în prima repriză, însă în partea a doua, oaspeţii au condus ostilităţile, dovedinid o mai multă maturitate în joc.

Totuşi, şi în repriza secundă s-a mers cap la cap, până către final, când făgărăşenii s-au desprins pe tabelă. Trebuie precizat însă şi faptul că bihorenii au ratat două aruncări de la 7 metri, prin B. Munteanu şi A. Pop, iar primul dintre cei doi a irosit şi două acţiunii când a scăpat singur cu goalkeeperul oaspeţilor.

Spectatorii orădeni au salutat însă prestaţia favoriţilor lor, pentru că în pofida unei rotaţii mai scurte şi a deficitului de experienţă, CSM Oradea a oferit o replică solidă unei echipe angrenate în primul eşalon handbalistic al ţării. "A fost un test deosebit de util în condiţiile în care presiunea nu a apăsat pe umerii elevilor lui Sebastian Tudor. Totodată acest meci în Cupa României a reprezentat o încununare, un premiu pentru secţia de handbal a clubului pentru parcursul impecabil din această toamnă", după cum a menţionat şi site-ul oficial al clubului orădean.

Principalul marcator al CSM Oradea a fost în jocul de cupă căpitanul Cosmin Liberţ, autor a 9 goluri. L-au urmat: Devid Munea, cu 8 reuşite, Bogdan Munteanu şi Alexandru Pop, cu câte 5 goluri.

De la echipa din Făgăraş, cel mai eficace s-a dovedit a fi Emilian Turcu, autor a 8 goluri.

Pentru CSM Oradea s-a încheiat, astfel, aventura în anul calendaristic 2017. Totuşi, trebuie menţionat că formaţia antrenată de Sebastian Tudor iernează pe prima poziţie a Seriei B din Divizia A, cu zece victorii din tot atâtea meciuri disputate.