Câțiva sportivi orădeni sub 21 de ani au obţinut mai multe poziţii fruntaşe la întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului Balcanic de Judo pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat în localitatea Zvornik din Bosnia Herţegovina.

Întrecerile au avut loc duminică, în Sala Sporturilor din Zvornic, pe o caldură sufocantă, dar "în condiţii organizatorice foarte bune, cu participarea majorităţii ţărilor din balcani, cu excepţia Serbiei şi a celor din Kosovo", după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

România a fost prezentă în competiţia de la Zvornik cu sportivii campioni şi vicecampioni naţionali de juniori sau, în absenţa unuia dintre aceştia, cu medaliaţii cu bronz de la Naţionale, maxim câte doi de categorie. Evoluţia sportivilor români a fost însă una foarte bună, ţara noastră ocupând locul I pe naţiuni. Pe locul II s-a clasat ţara gazdă Bosnia Herţegovina iar pe poziţia a III-a, Turcia.

Sportivii orădeni participanţi la Campionatul Balcanic din acest an au fost Alexandru Popa (60 kg) şi Tudor Blahuţa (100 kg), care au avut evoluţii bune ţinând cont şi de faptul că ei sunt în primul an de juniorat.

Alexandru Popa, la categoria 60 kg, a ocupat locul al  II-lea, devenind vicecampion balcanic. El a câştigat două meciuri la ippon în faţa unui sportiv bulgar, în grupă şi tot la ippon, în semifinale, în faţa unui sportiv turc.

Din cauza unei neatenţii, Alex a pierdut în finală, în faţa focșăneanul Tomescu.

La rândul său, Tudor Blahuţa la categoria 100 kg, s-a situat pe locul al III-lea şi a cucerit medalia de bronz. El a câştigat în grupă la ippon în faţa unui bosniac, dar a pierdut la wazari, în semifinale în faţa unui sportiv din Bulgaria. În meciul pentru medalia de bronz însă, orădeanul a câştigat la ippon, în faţa unui sportiv din Muntenegru.

Sportivii orădeni sunt legitimaţi la LPS-CSM şi sunt pregătiţi de profesorul Emil Morar.