Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii şi au pierdut un meci la cel de-al doilea turneu preliminar al noii ediţii din Superliga Naţională.

Turneul a avut loc de vineri până duminică la Focşani, iar vicecampionii de la CSM Oradea au învins echipele Sportul Studenţesc Bucureşti, cu scorul de 17-9, şi Rapid Bucureşti, cu 15-5, dar au pierdut derby-ul cu Steaua, scor 4-7.

În primul meci, vineri, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu i-au învins la o diferenţă de opt goluri pe cei de la Sportul Studenţesc, cu 17-9, după ce pe sferturi s-a înregistrat: 6-3, 4-2, 6-2 şi 1-2.

Cel mai eficace jucător a fost Vlad Georgescu, cu 4 goluri, Silvian Colodrovschi şi Horaţiu Ilisie au înscris câte 3 goluri, Nichita Ilisie şi Vlad Dragomirescu, câte 2 goluri, iar Cristian Dobre, Yusuke Inaba şi Erik Ionescu şi-au trecut numele pe lista marcatorilor cu câte un gol. De la bucureşteni, Andrei Neamţu a fost cel mai bun marcator, cu 4 reuşite.

A urmat în prima reuniune a zilei de sâmbătă, derby-ul campionatului cu Steaua, campioana ultimelor ediţii, în faţa căreia, jucătorii orădeni au trebuit să se recunoască învinşi din nou, acum cu 4-7.

Jocul a fost echilibrat în primul sfert, când ambele echipe au marcat câte un gol. Steaua s-a desprins însă în secvenţa secundă, când a marcat de cinci ori şi n-au primit niciun gol. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu 6-1 pentru campioni.

Orădenii au revenit totuşi în sfertul III, pe care l-au adjudecat cu 3-1, ceea ce a făcut ca în ultima pauză scorul să fie 7-4 pentru bucureşteni.

Cum în ultimele opt minute nimeni n-a mai reuşit să performeze poarta adversă, rezultatul final al jocului a fost acesta, 7-4 pentru stelişti.

Din nou, Vlad Georgescu a fost principalul marcator al CSM-ului, el înscriind de această dată de trei ori. Celălalt gol al bihorenilor l-a reuşit Roland Szabo, în timp ce de la Steaua, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa şi Marios Kapotsis au reuşit câte o dublă.

În fine, în cea de-a doua reuniune a zilei de sâmbătă, orădenii au primit replica Rapidului, formaţie pe care au întrecut-o la o diferenţă de zece goluri, cu 15-5. Pe sferturi s-a consemnat: 5-2, 4-1, 3-1 şi 3-1.

Pofta de gol a lui Vlad Georgescu a fost satisfăcută din nou, el şi Yusuke Inaba fiind cei mai buni marcatori, cu câte patru reuşite. Erik Ionescu a înscris de trei ori, Silvian Colodrovschi, de două ori, iar Nichita Ilisie şi Cristian Dobre au marcat câte un gol.

În urma turneului, poloiştii de la CSM Oradea au încheiat faza preliminară a Superligii Naţionale pe locul II, cu şase victorii şi o înfrângere, fiind devansaţi doar de Steaua, cu şapte reuşite.

Clasate pe locurile III şi IV, Dinamo Bucureşti şi Corona Braşov au obţinut şi ele calificarea pentru prima grupă valorică din cadrul fazei a II-a, cea a locurilor 1-4. Celelalte formaţii, Sportul Studenţesc, AMEFA Arad, Rapid şi Poli Cluj, vor evolua în faza secundă a campionatului în cadrul grupei valorice a locurilor 5-8.

Faza a II-a a Superligii Naţionale de polo se va desfăşura în etape duble săptămânale (tur/retur). Prima rundă este programată în intervalul 1-3 noiembrie.

Până atunci, miercuri, 30 octombrie, cu începere de la ora 19, CSM Oradea va juca, la Bazinul Ioan Alexandrescu, cu spaniolii de la CN Mataro, în prima manşă a sferturilor de finală din LEN EuroCup.