După ce săptămâna trecută au avut programate două jocuri în deplasare, la Craiova ambele, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea revin pe teren propriu şi, miercuri seara, vor susţine cel de-al treilea şi ultimul meci de acasă din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Cu începere de la ora 19, la Arena Antonio Alexe, "roş-albaştrii" vor primi vizita rivalilor de la U BT Cluj, doar că de această dată meciul va conta pentru cupele europene. Mai exact, confruntarea va face parte din Grupa J a FIBA Europe Cup, fiind înscrisă în etapa a 4-a.

Meciul - cel de-al 12-lea duel din actualul sezon din cupele europene pentru orădeni - va fi transmis în direct de Digi Sport, dar şi pe canalul YouTube FIBA.

Reamintim că elevii antrenorului Cristian Achim au pierdut ultimul joc de pe teren propriu din FIBA Europe Cup, când "au rămas datori în special din punct de vedere al jocului dezvoltat, acesta conducând la înfrângerea cu Tsmoki Minsk", după cum a notat chiar site-ul oficial al clubului bihorean.

Cu atât mai mult, campionii României sunt foarte dornici acum de un nou succes, în special în faţa rivalei din competiţiile interne, dar şi pentru a spera la calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup.

La jumătatea grupei, bihorenii au un bilanţ de 1-2 la general şi sunt obligaţi să se impună miercuri seara pentru a rămâne în cursa calificării.

De partea cealaltă, formaţia de pe Someş a obţinut deja o victorie în deplasare în această grupă, unde are un bilanţ pozitiv.

În partida de miercuri de la ora 19, de la Arena Antonio Alexe se vor afla faţă în faţă două echipe echilibrate valoric. "Fiecare dispune de anumite plusuri şi minusuri între ele, lucru ilustrat în cadrul primelor trei confruntări directe consemnate în acest sezon competiţional. Fără îndoială este de aşteptat un duel fizic, cu defensive agresive şi capabile să pună sub presiune ofensiva adversă. Pe de altă parte, ambele echipe dispun de numeroase arme pe faza de atac, fie că vorbim despre calitate individuală sau de jocul colectiv dezvoltat", mai precizează site-ul clubului orădean, în prefaţa jocului.

Cum pentru CSM CSU Oradea este un meci decisiv, este de aşteptat o dârzenie în plus în jocul elevilor antrenorului Cristian Achim.