Deşi echipa U BT Cluj pornea cu prima şansă - date fiind şi problemele din lotul echipei CSM CSU Oradea -, formaţia bihoreană, campioana en-titre a României, a fost foarte aproape de a obţine o victorie importantă, duminică seara, în deplasare, în cadrul etapei a IV-a a Grupei Roşii din Liga Naţională la baschet masculin.

Desfăşurat în Sala Polivalentă din Cluj, meciul a fost câştigat de echipa gazdă, care s-a impus cu scorul de 73-71, însă jocul a avut un final dramatic, cu răsturnări de scor şi ultima aruncare ratată a orădenilor, când mai erau două secunde.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Watson, Pasalic, Richard, Nicolescu şi Valeika, iar primul sfert s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, cele două echipe succedându-se la conducere de mai multe ori, însă în prima pauză s-a intrat cu avantajul de un punct al clujenilor, scor 18-17.

Din păcate, în secvenţa a doua orădenii au început foarte slab, înscriind doar două puncte timp de cinci minute. Astfel, gazdele s-au desprins pe tabelă, iar la jumătatea partidei UBT conducea cu 36-29, după ce şi-au adjudecat sfertul al doilea cu 19-11.

După pauza mare, "roş-albaştrii" au revenit mai motivaţi, iar Watson a marcat cinci puncte, numai că gazdele au replicat imediat cu zece puncte la rând. Totuşi, "leii-roşii" şi-au revenit şi au avut un final de sfert al treilea foarte bun, apropiindu-se la trei puncte în ultima pauză, scor 56-53 pentru gazde, după ce această secvenţă a revenit Oradiei, cu 24-20.

Foarte echilibrat, sfertul IV a debutat cu o triplă a gazdelor, dar Watson a replicat cu un coş de două punctă, iar mai apoi Richard a înscris de trei puncte, apropiind echipa bihoreană pe tabelă la un singur punct, scor 59-58.

După ce a forţat o aruncare previzibilă, Watson s-a revanşat la jumătatea secvenţei cu o aruncare de la distanţă, readucând CSM-ul la conducere pe tabelă.

Finalul a fost de foc, echipele s-au succedat al conducere în penultimul minut de joc al partidei. Dykes a schimbat situaţia pe tabelă, dar Richard a egalat la 71, marcând o singură liberă. Din păcate, acelaşi Dykes a înscris de la semidistanţă când au mai rămas doar cinci secunde. Antrenorul Cristian Achim a cerut timp de odihnă, iar la reluare Richard a ratat şi meciul s-a încheiat cu victoria celor de la U-BT Cluj cu scorul de 73-71.

"A fost un meci foarte frumos, decis la ultima aruncare. Totodată a fost un meci în care ambele echipe au avut nişte absenţe notabile. Noi suntem de aproape o lună fără cei doi jucători, să le spunem, atletici. În plus, Zekovic s-a văzut că nu este complet refăcut după o problemă de sănătate care l-a împiedicat să lucreze vreo zece zile. În pofida problemelor enumerate, am avut un sfert al doilea modest, dar am reuşit să revenim în joc. Am reuşit să ţinem Clujul la un număr mic de puncte marcate, ceea ce este în mod evident în avantajul nostru. Remarc însă procentajul de 48% la aruncările de trei puncte pentru Cluj, raportat la cel de 32% al nostru", a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei CSM CSU, Cristian Achim.

De departe, principalii marcatori ai echipei bihorene au fost în acest meci K. Richard, autor a 24 de puncte, şi G. Watson, cu 19 puncte. Al treilea marcator al CSM-ului a fost Bobe Nicolescu, cu 12 puncte.

De la formaţia gazdă, K. Dykes a avut 19 puncte, iar D. Dorsey, 17 puncte.

În urma acestui rezultat, formaţia orădeană are un bilanţ de 10 victorii şi 8 înfrângeri şi se menţine pe locul al IV-a în clasament.

Următorul joc al CSM-ului va avea loc pe teren propriu, în compania celor de la BCM U FC Argeş Piteşti.

Partida se va disputa însă pe 2 martie, după ce se va relua campionatul, care acum intră într-o pauză, pentru a face loc meciurilor echipei naţionale, cu Macedonia şi Kosovo.