Claudiu Keșeru își confirmă reputația de golgheter și în noul sezon din Europa League. Atacantul român a reușit un hat-trick și a înscris un gol superb pentru Ludogorets, care a învins-o cu 5-1 pe teren propriu pe CSKA Moscova.

Keșeru a înscris golul de 3-1 cu un voleu de excepție, la colțul lung, din pasa lui Wanderson. Românul nu s-a oprit aici și și-a desăvârșit hat-trick-ul după ce a înscris din nou în minutele 68 și 73, din penalty.

Orădeanul a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al primei etape a grupelor Europa League.

Keşeru este primul în clasamentul pe puncte alcătuit de UEFA după meciurile din campionatul intern şi cupele europene (FedEx Performance Zone), cu 3.253 puncte, urmat de luxemburghezul Danel Sinani (Dudelange), 3.096 puncte, şi de canadianul Jonathan David (Gent), cu 3.066 puncte.

Claudiu Keşeru figurează şi în echipa săptămânii în Europa League, alcătuită strict pe baza evoluţiilor din a doua competiţie valorică intercluburi.

În echipa primei etape figurează trei jucători de la Arsenal (3-0 cu Eintracht Frankfurt, în deplasare), doi de la Ludogorets şi câte unul de la Manchester United, Glasgow Rangers, Partizan Belgrad, AS Roma, FC Basel şi Slovan Bratislava.