Handbalistele de la CSU Oradea au început, la finele săptămânii trecute, o nouă ediţie de campionat şi se pregătesc de meciul al doilea din noul sezon al campionatului Diviziei A. 

Cu un lot remaniat în această vară, trupa orădeană pregătită de antrenoarea Doina Ardelean a avut debutul în Seria D a campionatului la Târgu Mureş, acolo unde a întâlnit formaţia locală CSM şi în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă la şase goluri diferenţă, scor 30-24 pentru gazde, care conduceau şi la pauză cu 16-13.

Formaţia mureşeană, care a participat la finele ediţiei precedente la barajul pentru promovarea în Liga Naţională, s-a dovedit a fi o echipă mai omogenă, mai valoroasă şi a început bine disputa, conducând cu 5-1, după primele cinci minute. Totuşi, orădencele au echilibrat disputa, s-au apropiat la 12-10 în minutul 22, pentru ca la finele primei reprize mureşencele să conducă cu 16-13.

Deşi în debutul părţii secunde s-au apropiat la un singur gol, 17-16, după mai multe ratări, inclusiv de la 7 metri, orădencele au cedat apoi iniţiativa, permiţând gazdelor să se desprindă şi, în final, să câştige fără emoţii, cu scorul de 30-24.

Principala marcatoare de la CSU Oradea a fost Duţu, autoare a 6 goluri. A secondat-o Abodi, cu 5 reuşite, în timp ce Tudose a înscris de 3 ori. De la gazde cea mai eficace a fost Lăcătuş, cu 7 goluri.

Echipa avută la dispoziţie de antrenoarea Doina Ardelean în prima etapă: Pintea, Fulgescu, Ardelean – Duţu 6 goluri, Abodi 5, Tudose 3, Preduca 2, Surducan 2, Damian 2, Hercuţ 2, Toma 1, David 1, Mocan şi Mastan.

Acum orădencele se pregătesc pentru etapa a doua. Ele vor evolua sâmbătă, tot în deplasare, pe terenul celor de la CSU Vest Timişoara.

În celelalte partide din prima rundă a Seriei D din Divizia A la handbal feminin s-au consemnat rezultatele: Crişul Chişineu Criş - CSU Vest Timişoara 36-24 şi Marta Baia Mare - CSU Reşiţa 21-28.