Echipa de baschet feminin senioare a oraşului se află la un nou început. Miercuri, a fost instalat în funcţia de antrenor al formaţiei CSU tehnicianul Attila Veres, cel care a mai pregătit echipa masculină a oraşului, dar în ultimii ani s-a dedicat exclusiv muncii cu fetele.

După ce a pregătit echipa din Sf. Gheorghe, Attila Veres s-a întors acasă şi a pus bazele clubului de junioare BC Rookies Oradea, club pe care l-a dezvoltat şi care are acum cam toate categoriile de vârstă, de la minibaschet până la U18.

De altfel, conducerea Clubului Sportiv Universitar Oradea a decis să intre într-un parteneriat pentru echipa de baschet feminin cu BC Rookies. Drept urmare, Attila Veres a fost numit antrenorul echipei de senioare, el urmând să aducă 6-7 jucătoare de la echipa de junioare mari a clubului BC Rookies, după cum acesta a declarat pentru BIHOREANUL.

Dintre jucătoarele din sezonul trecut nu a mai rămas nimeni deocamdată, dar se poartă discuţii cu 2-3 dintre fostele componente ale echipei. 
Pe lângă junioarele promovate de la Rookies, noul tehnician al echipei CSU Oradea susţine că mai are nevoie de încă cinci baschetbaliste, pentru a-şi completa lotul.

"Este un proiect pe o perioadă medie. În primă fază, ne dorim să alcătuim un lot de jucătoare pe care să ne bazăm în anii următori. Apoi, treptat, ne gândim să ajungem cât mai sus, chiar în prima ligă, dar va trebui să le luăm treptat şi să avem răbdare", a mai precizat Attila Veres.

La rândul său, directorul clubului CSU Oradea, Sorin Buhaş, a confirmat pentru BIHOREANUL începerea colaborării cu BC Rookies, spunând că în primul an "se doreşte consolidarea unei echipe tinere, care să crească de la an la an şi cu care să se poată aborda ulterior obiectivele propuse".

Conducătorul clubului bihorean a ţinut să precizeze că "deşi o să încercăm să ne axăm pe jucătoarele tinere de la noi, nu excludem nici aducerea câtorva jucătoare din alte judeţe".

Conform acestuia, Universitatea Oradea este, cel puţin momentan, susţinătoarea echipei de baschet feminin senioare.

Reamintim că sezonul precedent, echipa feminină de baschet la nivel de seniori a oraşului a fost pregătită de soţii Anica, Ioana şi Daniel.

Din vechea echipă singura care mai rămâne în actualul proiect este Adriana Niculescu, care, cel mai probabil va ocupa o funcţie în staff-ul administrativ şi nu tehnic.