Echipa orădeană de polo CSM Digi, vicecampioana României, şi-a schimbat portarul în această vară. Formaţia pregătită de antrenorul Dorin Costrăş s-a despărţit de Gojko Pijetlovic, goalkeeper care i-a adus numeroase satisfacţii, şi l-a înregimentat pe Stefan Živojinović, un alt sârb, care a fost adus de la Galatasaray Istanbul.

"Cele două părţi au convenit asupra unui angajament pentru sezonul competiţional 2018/19", informează clubul orădean, pe site-ul oficial.

Stefan Živojinović este născut pe 8 iulie 1989, măsoară 1.98 metri şi cântăreşte 94 kilograme. El este originar din Belgrad şi a absolvit Universitatea din capitala Serbiei. După cum mai notează site-ul clubului CSM, Živojinović este un produs al lui Partizan Belgrad şi "actualmente este cea de-a 3-a opţiune pentru postul de portar al echipei naţionale a Serbiei. El a bifat peste 20 de selecţii în echipa naţională".

În sezonul trecut, Živojinović a evoluat cu Galatasaray Istanbul în LEN Champions League. De altfel, Stefan a fost campion al Turciei în 2017 alături de gruparea din Istanbul. Mai exact, el a apărat poarta celor de la Galatasaray în ultimele două ediţii de campionat. Înainte să ajungă la Istanbul, portarul sârb a mai evoluat şi în puternicul campionat al Ungariei, în sezonul 2015-2016, la Tatabanya.

Noul portar al CSM Digi Oradea a debutat însă la nivel de seniori pentru Partizan Belgrad, alături de care s-a calificat la Final 4-ul LEN Champions League din anul 2013, care a avut loc tocmai la Belgrad. În acelaşi an, Živojinović a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan, alături de naţionala Serbiei. Anterior, el a cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale de la Shenzen, în anul 2011. De asemenea, Stefan a câştigat şi Cupa Serbiei în anul 2015, cu VK Radnicki Kragujevac.

De notat şi faptul că Živojinović a fost adversar al CSM Digi Oradea în preliminariile LEN Champions League – ediţia 2014-2015, pe când evolua pentru VK Radnicki Kragujevac.

"Stefan a avut o ascensiune rapidă la postul de portar. Este cunoscut faptul că vârsta şi experienţa sunt elemente extrem de importante la acest post. El s-a aflat în umbra unor portari cu experienţă mai mare, de certă valoare. Živojinović este viitorul portar al echipei naţionale a Serbiei. Venirea lui la Oradea reprezintă o garanţie pentru clubul nostru în ceea ce priveşte poarta echipei", a declarat antrenorul echipei CSM Digi, Dorin Costrăş.

În acelaşi text postat pe site-ul clubului, CSM Digi Oradea i-a mulţumit lui Gojko Pijetlovic pentru perioada petrecută alături de echipă. "Acesta a dat dovadă de devotament, profesionalism şi totodată a demonstrat calităţi impresionante în calitate de apărător al buturilor formaţiei orădene. Urăm mult succes pe toate planurile lui Gojko", au transmis conducătorii clubului orădean.