Echipa de volei feminin CSU Oradea s-a calificat în faza următoare a campionatului Diviziei A2, după două victorii în play-off, obţinute în urma unor prestaţii solide şi convingătoare.

Sala Polivalentă din Craiova a găzduit, sâmbătă, cea de-a doua partidă dintre universitarele orădene şi echipa gazdă SCMU Craiova.

Bihorencele conduceau cu scorul de 1-0 şi le mai trebuia o victorie pentru a se califica în etapa următoare.

Motivate să încheie conturile cât mai rapid, orădencele au avut o evoluţie remarcabilă şi nu au oferit echipei gazdă speranţa unui joc decisiv.

Astfel, după câteva faze de tatonare şi acomodare, după ce doljencele au condus cu 8-7, oaspetele au pus stăpânire pe joc şi au trecut la conducere, antrenorul echipei craiovene solicitând cei doi timpi de odihnă la scorul de 10-7 şi 17-9.

Orădencele au câştigat primul set cu scorul de 25-19. Setul II a avut o desfăşurare similară cu primul (echipa orădeană având mereu un avans de 3 sau 4 puncte) şi a fost adjudecat cu scorul de 25-18.

În setul trei echipa gazdă a încercat din răsputeri să întoarcă soarta jocului, iar oltencele au revenit de la 15-18 şi s-au apropiat la un singur punct. Cu o eficienţă foarte bună la serviciu şi în atac, orădencele s-au desprins decisiv după 22-20 şi au câştigat partida în minim de seturi, ultimul fiind încheiat cu scorul de 25-20.

"Mă bucur că am reuşit să obţinem calificarea şi să câştigăm meciul doi în deplasare, chiar pe terenul  adversarelor. Este meritul întregii echipe, felicitări tuturor jucătoarelor care au reuşit, încă o dată, să termine sezonul regulat pe podium şi să se califice mai departe", a declarat, după partidă antrenoarea Mariana Szabo-Alexi.

"Am reuşit o serie de rezultate foarte bune sezonul trecut, iar anul acesta cu 10 echipe în serie nu a fost uşor să  ne menţinem între primele echipe. Sunt mândră că împreună cu colegele mele şi colectivul tehnic, am rămas pe baricade şi am strâns rândurile în momentele dificile. Acum ne bucurăm de ceea ce am realizat. Ştiu că putem mai mult, sper să se găsească soluţii în vederea finanţării voleiului la nivel de prima ligă", a afirmat, la rândul său, căpitanul de echipă Iuliana Fîcă.


SCM U Craiova - CSU Oradea 0-3(19-25, 18-25, 20-25)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Paşca Anca,  Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Măran Andreea, Breban  Alexandra, Pura Mădălina, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Rizea  Antonia şi Moldovan Miruna. Antrenor: lect. univ. dr. Mariana Szabo-Alexi.


Celelalte rezultate:

CSM Sighetu Marmaţiei  - CSM Târgu Mureş 0 - 3

Politehnica Timişoara - FC Argeş 0 - 3

CSM Lugoj - CSM Sibiu 3 - 1

În urma acestor rezultate, se cunosc cele patru echipe calificate la în faza  următoare. Este vorba despre: CSM Târgu Mureş, FC Argeş, CSU Oradea şi CSM Lugoj. Acestea vor participa la un turneu care se va desfăşura în perioada 5-7  aprilie, în una din locaţiile stabilite în urma licitaţiei de organizare, iar primele două echipe vor promova în Divizia A1.