Echipa comunei Sânmartin s-a situat pe locul III la prima ediţie a Cupei Satelor, competiţie care a fost organizată de Federaţia Română de Fotbal pentru echipele U13 şi care s-a încheiat duminică la Cumpăna, în judeţul Constanţa, acolo unde a avut loc turneul final.

La startul ultimei faze a competiţiei s-au aliniat cele mai bune opt echipe din ţară, care au fost împărţite în două grupe a câte patru. Echipa din Sânmartin a fost repartizată în Grupa B, alături de formaţiile din Turburea, Rudeni şi Feldioara.

Bhorenii au debutat cu o victorie la două goluri, scor 2-0, cu gorjenii de la Turburea, prin golurile marcate de Narcis Dărăban şi Daniel Haica. În cel de-al doilea joc, s-au impus la limită, cu 2-1, în disputa cu braşovenii de la Feldioara, golul victoriei fiind marcat în ultima secundă. În ultimul meci din grupă, formaţia bihoreană a cedat cu 0-1 în faţa ilfovenilor de la Rudeni, dar s-a calificat în semifinale pe locul II.

În semifinale, Sânmartinul a jucat în compania ieşenilor de la Ruginoasa. Meciul a fost echilibrat, după timpul regulamentar de joc consemnând-se egalitate, scor 0-0, dar apoi moldovenii s-au impus la loviturile de departajare, cu scorul de 3-1.

Jucătorii bihoreni au dat din nou peste ilfovenii de la Rudeni, în finala mică, pe care i-au învins de această dată, cu 4-3, după executarea loviturilor de departajare, după ce la finele timpul regulamentar de joc scorul a fost egal, 2-2.

Finala mare a fost adjudecată de echipa ieşeană Ruginoasa, care s-a impus cu 1-0 în faţa gazdelor de la Cumpăna. Câştigători ai acestei prime ediţii a Cupei Satelor, tinerii fotbalişti ieşeni vor însoţi echipa naţională la meciul din preliminarii cu Norvegia din deplasare.

Pe lângă medaliile de bronz, bihorenii de la Sânmarin au mai obţinut un premiu special, prin Daniel Moldovan, care a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final.

Antrenată de Eugen Ilisoi şi Dan Brata, echipa din Sânmartin i-a cuprins la acest turenu final pe: Luca Hadadea, Mihai Hadadea, Bogdan Creţ, David Maghiar, Marius Haica, David Bala, Damian Haşaş, Filip Vereş, Daniel Moldovan, Eduard Lupu, Narcis Dărăban, Fineas Domocoş, Narcis Bronţ, Patrick Indrie, George Zbârce şi Casian Cirtea.