Echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea au avut evoluții bune și rezultate pe măsură în acest weekend, în cadrul etapei a II-a a Seriei a V-a. Dacă nou promovata CSC Sânmartin a cucerit primul punct, vineri, la Odorheiu Secuiesc, unde a remizat cu scorul de 3-3, în schimb, Luceafărul Oradea a și-a adjudecat toate punctele puse în joc, sâmbătă, acasă, cu CFR Cluj II, impunându-se cu scorul de 2-1.

Partida de vineri de la Odorheiu Secuiesc a consemnat nu mai puțin decât șase goluri, dar și răsturnări de scor. În cele din urmă AFC din localitate și CSC Sânmartin au terminat la egalitate, scor 3-3, după ce la pauză scorul era tot egal, 1-1.

Gazdele au deschis scorul, în minutul 19, prin Iovu, dar Sergiu Pop a egalat din penalty, în minutul 36. În partea a doua, din nou gazdele au trecut în avantaj, printr-un gol reușit de Jakab în minutul 62. Peste nouă minute, elevii antrenorului Călin Cheregi au egalat însă, prin reușita lui Florin Pop.

Finalul de joc a fost electrizant. În minutul 86, CSC a trecut în avantaj, după ce a înscris Habakuk, dar bucuria nu a ținut foarte mult, pentru că peste numai două minute, în minutul 88, gazdele au egalat, prin Sebastian Bucur. Astfel, jocul s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, iar CSC Sânmartin a cucerit primul punct în Liga a III-a, după ce în etapa de debut pierduse surprinyător pe teren propriu, cu 3-6, în fața celor de la Luceafărul.

Antrenorul Călin Cheregi a trimis pe teren următoarea formulă de echipă: : Barabaş – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene - Andraş (min. 65 S. Brata), Tiponuţ, Habakuk, I. Ban (min. 55 Szabados) – Sorian și Sg. Pop.

În schimb, Luceafărul Oradea s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0 de CFR Cluj II.

Clujenii au deschis scorul în minutul 22, dar până la pauză luceferii au egalat, în minutul 30. În repriza a doua, bihorenii au mai înscris o dată, în minutul 52, și astfel, rămân pe primul loc al clasamentului, cu punctaj maxim în două runde.

Cu un punct în două etape, CSC Sânmartin ocupă locul 13 momentan, în Seria a V-a.


Rezultatele din etapa a II-a a Seriei a V-a din Liga a III-a:

Vineri

Unirea Dej - Metalurgistul Cugir     0-0
AFC Odorheiu Secuiesc - CSC Sânmartin    3-3
Sănătatea Cluj - Avântul Reghin    1-1

Sâmbătă

Minaur Baia Mare - Fotbal Comuna Recea    1-1
Industria Galda - Sticla Arieşul Turda    0-1
Luceafărul Oradea - CFR Cluj II    2-1
Unirea 1924 - Unu Fotbal Club Gloria    4-0
SCM Zalău - Viitorul Şelimbăr   2-2

În etapa a III-a, CSC Sânmartin va evolua pe teren propriu în compania celor de la Sănătatea Cluj, în timp ce Luceafărul va evolua la Turda, cu Sticla Arieșul.