După câştigarea Cupei României, pe poloiştii de la CSM Oradea îi aşteaptă acum un nou examen important, de această dată pe plan internaţional. Astfel, sâmbătă seara, vicecampionii României şi proaspăt câştigătorii Cupei României vor da piept cu italienii de la Circolo Canottieri Ortigia. Este vorba despre meciul din prima manşă a semifinalelor LEN EuroCup.

Partida este programată cu începere de la ora 18:00, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, iar suporterii CSM-ului sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare alături de favoriţi la acest joc.

„Urmărim de două luni de zile această echipă. Am tot vorbit că săptămâna pe care am început-o este crucială. Au fost și mici probleme cu pauze, cu Campionatul European, dar eu cred că suntem într-un moment bun. Faptul că am câștigat Cupa României ne dă un moral ridicat. Cunoaștem adversarul. Este unul puternic, care în acest sezon a făcut un pas în față în campionatul Italiei. Până acum era o echipă de locul 5-6, acum se menține ferm pe locul 3, nefăcând niciun pas greșit. Au făcut meciuri foarte bune, au câștigat multe meciuri și cu excepția meciurilor cu Pro Recco și Brescia, adică locurile 1 și 2, au victorii pe linie în campionatul Italiei. Lucru care spune multe despre Ortigia. De asemenea, au învins pe Vouliagmeni, una dintre echipele de top ale Greciei, în sferturile de finală ale competiției”, a declarat antrenorul Dorin Costrăş, despre adversarul de sâmbătă seara.

CSM Oradea a avut un parcurs bun până acum în acest sezon al cupelor europene. După ce au început în Champions League, unde au ajuns până în turul al III-lea, orădenii au urmat calea LEN EuroCup, unde, în sferturile de finală, i-au eliminat pe spaniolii de CN Mataro, cu scorul general de 20-19.

De partea cealaltă, CC Ortigia a jucat în LEN EuroCup încă din primul tur. Le-a învins, în ordine, în primul tur, pe Apoel Nicoasi (Cipru), Montpellier (Franța) și Partizan Belgrad (Serbia). Apoi, în turul al II-lea, a depășit formaţiile Sibenik (Croația), Mediterrani (Spania) și MVLC Miskolc (Ungaria). În fine, în sferturile de finală, a trecut de echipa NC Vouliagmeni (Grecia).

Clubul italian a fost fondat în anul 1928 şi evoluează în primul eșalon al Italiei, acolo unde se situează pe locul 3 în clasamentul la zi. Echipa peninsulară este antrenată de Stefano Piccardo și are în componență un jucător muntenegrean, ceilalți fiind autohtoni.

„Ne așteaptă un meci foarte greu. Ortigia este o echipă cotată mai bine decât noi, dar eu cred că la noi acasă putem să facem meciuri bune. Sper să prindem o nouă zi bună și să câștigăm”, a mai declarat tehnicianul CSM-ului, Dorin Costrăş.

La meciul de sâmbătă seara, tehnicianul are o problemă de lot: nu ştie dacă se va putea baza pe jucătorul Vlad Dragomirescu, care este accidentat. „Din păcate este o absență importantă pentru noi. Dragomirescu este un jucător care marchează, adică face exact ce ne trebuie nouă. E un jucător care face treabă bună, fiind unul dintre cei mai experimentați componenți ai echipei noastre. Din păcate, accidentarea suferită îl face indisponibil. Așteptăm rezultatele RMN-ului și să vedem dacă poate să forțeze”, a mai afirmat Costrăş.

Manșa a II-a a semifinalei dintre CSM Oradea și CC Ortigia se va desfășura pe data de 4 martie, în Italia.