Echipele de sport din Aleşd, dar şi elevii din oraş şi, de altfel, toţi cetăţenii, au de acum o sală modernă în care să facă mişcare.

Arena Sportivă a oraşului s-a redeschis în această săptămână, după doi ani de lucrări de reabilitare, care au costat peste 150.000 de euro.

Proiectul a presupus extinderea suprafeţei cu 350 mp, reabilitarea vestiarelor şi a grupurilor sanitare, amplasarea unei tabele electronice de marcaj şi extinderea sistemului electric. "De acest spaţiu vor beneficia echipele de handbal şi fotbal locale, precum şi cei aproximativ 2.500 de elevi din comunitate. De asemenea, sala de sport va găzdui antrenamentele şi meciurile echipei "Handbal Club 2003 Aleşd", echipă recunoscută la nivel naţional în competiţiile de specialitate", se arată într-un comunicat transmis de compania Holcim.

Din totalul investiţiei, fabrica de ciment a suportat aproximativ 42.000 euro, bani care s-au folosit pentru şapa autonivelantă, marcaje pentru patru terenuri de sport, achiziţionarea covorului de PVC pentru suprafaţa de joc, respectiv instalarea şi amenajarea tribunelor de 100 de locuri.

"Colaborarea cu SC Holcim SA Aleşd poate fi descrisă ca un parteneriat solid, bazat pe încredere şi pe convingerea că împreună putem implementa unele dintre cele mai frumoase proiecte. Apreciem în mod special preocuparea companiei de a investi în comunitatea noastră", a declarat primarul din Aleşd, Ioan Todoca, conform comunicatului. Todoca a mai anunţat că îşi doreşte promovarea echipei de handbal în liga a 2-a, ambiţie care era imposibilă fără asigurarea unor condiţii adecvate de practicare a acestui sport.

Totodată, reprezentanţii Holcim laudă edilii din Aleşd pentru preocuparea faţă de sport. "O viaţă sănătoasă implică mişcare constantă, lucru pe care îl încurajăm atât în rândul angajaţilor Holcim România, cât şi în rândul partenerilor noştri. Iar prin intermediul parteneriatului de lungă durată cu primăria Aleşd, reuşim să sprijinim astfel de proiecte care îmbunătăţesc semnificativ calitatea vieţii oamenilor din localitate", a adăugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Sala de sport "Arena Sportivă Aleşd" este situată pe strada Arena Sportivă nr. 6 şi are spaţii special amenajate pentru practicarea handbalului, tenisului de câmp, baschetului, voleiului şi a fotbalului. Spaţiile sălii pot fi închiriate de orice doritor, cu o programare prealabilă.