Tinerii sportivi de la CSM Oradea au înregistrat rezultate bune la întrecerile Campionatului  Naţional de iarnă la tenis pentru categoria U16, masculin şi feminin, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 5-11 ianuarie, la Bucureşti.

Clubul Sportiv Municipal Oradea a fost reprezentat de mai mulţi sportivi, cele mai bune rezultate fiind obţinute în probele de dublu. Floriana Popovici şi Christian Zoltan Teszari au pătruns în finalele, iar la masculin, fiul magnatului RCS&RDS a devenit campion naţional la această probă de dublu, alături de partenerul său, Andrei Voican, de la CS Târgovişte.

De notat că performanţa obţinută de Teszari este cu atât mai impresionantă cu cât el este născut în anul 2004. De altfel, după cum precizează şi site-ul clubului CSM Oradea, şi Floriana Popovici, care a devenit vicecampioană naţională la dublu feminin, este născută tot în 2004.

La dublu masculin, Christian Teszari şi Andrei Voican i-au învins în turul I pe Belea şi Nica, cu 6-4, 6-3, apoi în turul II, tot în două seturi, cu 7-5, 6-4, au trecut de cuplul Duţă – Firaru. În semifinale, Teszari şi Voican au dat peste Cuceu şi Lungu (cel de-al doilea tot de la CSM Oradea), pe care i-au învins cu 2-6, 6-1, 10-4. Apoi, în finala, orădeanul şi târgovişteanul i-au întâlnit pe Aghion şi Zaharia, pe care i-au întrecut în trei seturi, cu 4-6, 6-1, 10-8, devenind campioni naţionali.

De observat că şi Mihai Lungu de la CSM Oradea, alături de Andrei Cuceu de la CS Tenis Club Baia Mare, a obţinut un rezultat bun, fiind semifinalist în proba masculină de dublu şi a cucerit medalia de bronz, după ce s-au impus în finala mică.

Tot la dublu masculin, clubul CSM Oradea i-a mai avut ca reprezentanţi pe Vladimir Cuc şi Ion Arcasa Straciuc, dar cei doi au pierdut în primul tur.

Reamintim că în urmă cu un an, perechea orădeană Teszari – Lungu a câştigat Campionatul Naţional de iarnă U14 masculin, astfel că pentru Christian Teszari este cel de-al doilea titlu consecutiv la categorii de vârstă diferite.

La dublu feminin, Floriana Popovici a făcut pereche cu Alexia Anca Todoni, de la CSM Timişoara, iar cele două s-au clasat pe locul II, devenind vicecampioane naţionale, după un parcurs bun. În primul tur, Popovici şi Todoni le-au întrecut cu 6-0, 6-1, pe Giorghiţă – Pastornic, apoi, în turul secund au trecut, cu 6-3, 6-1, de Andrei – Munteanu, pentru ca în semifinale să le învingă şi pe Stranciu şi Cristmann, cu 7-6, 6-4.

În finală, însă, Floriana Popovici şi Alexia Todoni au trebuit să se recunoască învins, în trei seturi, cu 7-6, 3-6, 7-10, în faţa perechii Macos – Tănăsie.

La simplu masculin, Ion Arcasa Straciuc a ajuns până în sferturile de finală, după ce a obţinut două victorii, dar a fost întrecut apoi de Andrei Voican (CS Târgovişte). La rândul lor, Vladimir Cuc şi Mihai Lungu au părăsit competiţia încă din primul tur.

Şi în proba de simplu feminin, Floriana Popovici a fost eliminată tot în primul tur.