Echipa orădeană de handbal feminin CSU a debutat în noua ediție a campionatului Diviziei A. Astfel, duminică, bihorencele au primit în runda inaugurală din Seria D, replica formației Crișul Chișineu Criș, echipă la care antrenor este acum orădeanul Sebastian Tudor (foto).

Meciul, care s-a desfășurat în Sala Universității, s-a încheiat cu victoria oaspetelor, care s-au impus cu scorul de 33-25, după ce au controlat partida și după ce și la pauză conduceau cu 7 goluri, scor 17-10.

Dacă echipa arădeană este o formație care s-a întărit în această vară și are pretenții pentru primele locuri, în schimb orădencele au un lot întinerit, cu jucătoare de 17 și 18 ani. De altfel, majoritatea golurilor formației bihorene au fost înscrise de jucătoarele tinere. Cea mai prolifică handbalistă de la CSU a fost Cristina Abodi, autoare a 9 goluri.

Antrenoarea Doina Ardelean a mizat în runda inaugurală a campionatului pe jucătoarele: Crina Pintea și Anca Ardelean – portari; Irina Munteanu, Cristina Abodi, cu 9 goluri, Maria Țanc, cu 6, Cipriana Petric, cu 4, Bianca Gaga, cu 1 gol, Dana Verzea, Ariane Zegrean, Cornelia Vrabie,  1, Alexandra Bande, Vali Motogna 1, Alexandra Corondan și Anamaria Hercuț, cu 3 goluri.

De la arădence s-a remarcat, în special, Jessica Snakov, cu 9 înscrise.

În etapa a II-a, CSU Oradea va evolua în deplasare, la Reșița, duminică, 16 septembrie.