Trupa orădeană Switch Crew s-a întors cu rezultate bune de la faza naţională a celui mai prestigios concurs de streetdance, Hip Hop International, care s-au desfăşurat în weekend la Bucureşti.

Formaţia este compusă din Switch Girlz (formată din 8 persoane), Switch Uppers (7 persoane), Switch Wannabe (9 persoane) şi MegaSwitch (20 de persoane).

Deşi la concurs au participat zeci de trupe din întreaga ţară, cu înalt nivel de cunoştinţe şi aptitudini, rezultatele orădenilor au fost chiar excelente.

Astfel, Switch Girlz s-a clasat pe primul loc la categoria varsity (13-18 ani), Switch Uppers a ocupat locul II la categoria adulţi (peste 18 ani), MegaSwitch, poziţia III la categoria megacrew (categorie unde pot participa între 15 şi 40 de dansatori de toate vârstele), iar Switch Wannabe s-a situat pe locul IV la categoria juniors (8-12 ani).

După aceste clasări, orădenii s-au calificat la Campionat Mondial Hip Hop International, care va avea loc în Arizona, Statele Unite, în luna august a anului viitor.

De menţionat că trupa nu s-a aflat la prima experienţă de acest gen, mai câştigând acest concurs naţional şi în anii anteriori, iar în 2016 a reuşit să reprezinte cu succes România la Campionatul Mondial din Las Vegas.

Trupa orădean Switch Crew s-a înfiinţat în anul 2011, având-o ca şi coregrafă pe Veszi Renata.

Drum cu peripeţii

Pe lângă Switch Crew, la concursul din 11 Noiembrie, Hip Hop International România, din Oradea a mai luat startul şi trupa Power Up Crew, care, de asemenea a urcat pe podium, obţinând locul III la categoria Adults.

Trupa Power Up Crew este formată din cinci fete, Cristina Crăciun, Carla Giulia Folea, Ştefana Ioana Popa, Bianca Toderaş şi Szentyobbi Vivien şi s-a format în urmă cu 3 luni, după ce înainte fiecare dintre membrele acestei trupe au făcut parte din diferite trupe de dans. Acum, momentul coregrafic, ţinuta şi muzica este aleasă şi concepută de ele.

"Ceea ce ne-a determinat pentru a forma această trupă este pur şi simplu pasiunea şi dorinţa de a dansa. Având în vedere ca trei dintre noi avem job, iar două sunt la facultate, ne-a fost destul de greu şi să muncim şi să ne organizam antrenamentele, dar am reuşit să ajungem pe scena HHI Romania, ceea ce ne-am dorit cu adevarat", a declarat Cristina Crăciun.

Interesant este însă faptul că acestea s-au mobilizat la concursul naţional, deşi pe drum au avut un accident.

"Putem spune că am întâmpinat un incident destul de grav pe drumul Oradea – Bucureşti, având un accident de maşină, dar asta ne-a facut şi mai puternice şi nu ne-am lăsat învinse. Acest nume de trupa a fost ales cu un scop, însemnand "Putere", ceea ce ne-a unit de-a lungul perioadei până a ajunge pe scena HHI România. În urma obţinerii podiumului la HHI România, concursul ne oferă şansa de a reprezenta ţara mai departe, la finala care se va ţine în peerioada 5-10 august 2019, în Phoenix Arizona. Sperăm că vom reuşi să ajungem şi acolo şi să reprezentăm ţara la finalele mondiale ", a mai precizat Cristina Crăciun.