Oradea va găzdui în perioada 26 iulie - 4 august jocurile Campionatul European de Baschet U18 masculin Divizia B, competiţie care va reuni 24 de echipe naţionale.

În vederea acestui eveniment, reprezentativa de juniori (U18) masculin a României a ajuns deja în Oradea, susţinându-şi aici, la Arena Antonio Alexe, antrenamentele încă de săptămâna trecută.

Echipa antrenată de Hristu Șapera și Răzvan Cenean a şi susţinut deja două jocuri de verificare, urmând ca pe 23 şi 24 iulie să mai susţină o dublă în compania Macedoniei de Nord.

De menţionat că din lotul lărgit al echipei U18 a României fac parte şi trei jucători orădeni: Enzo Vescan, David Randiș și Raul Mureșan.

Meciurile Campionatului European de Baschet U18 masculin Divizia B vor avea loc la Oradea, în Arena Antonio Alexe, la sala de sport a Colegiului Economic Partenie Cosma și la sala de sport a Universităţii Oradea.

Componenţa celor patru grupe:

Grupa A – Polonia, Estonia, Elveția, Belgia, România, Bulgaria
Grupa B – Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia, Macedonia de Nord
Grupa C – Bosnia-Herțegovina, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia, Islanda
Grupa D – Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria, Portugalia

Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, echipele situate pe primele două locuri urmând a avansa în grupa locurilor 1-8, unde vor continua lupta pentru promovarea în Divizia A. Astfel, primele trei clasate la încheierea competiției vor obține promovarea în primul eșalon la această categorie de vârstă a baschetului masculin european.

Echipele clasate pe locurile 3 și 4 în fiecare grupă vor continua în turneul locurilor 9-16, iar cele clasate pe locurile 5-6 vor juca în turneul locurilor 17-24.