Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au fost învinși la o diferență de 30 de puncte, joi seara, în prima confruntare amicală susținută în compania echipei bosniece KK Igokea Aleksandrovac.

Meciul, care s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu scorul de 96-66 în favoarea oaspeților, care au profitat și de faptul că orădenii au evoluat fără patru jucători din rotația de bază.

După cum o arată și scorul, jocul a fost la discreția echipei oaspete, care a avut o prestație bună și care după primele zece minute conducea deja cu 27-14. Ostilitățile pe parchet au decurs la fel și în sfertul secund, astfel că în pauza mare bosniecii au intrat cu un avantaj de 29 de puncte, scor 57-28.

Nici în partea a doua a disputei orîdenii nu au putut să schimbe situația, continuând să aibă dificultăți cu câștigătoarea cupei din Bosnia Herțegovina, formație care a menținut ecartul consistent pe tabela de marcaj, iar scorul final a consemnat victoria lor cu 96-66.

De menționat că, pentru faptul că sunt o serie de indisponibilități în lot, staff-ul tehnic al CSM-ului a apelat pentru această dispută și la tinerii orădeni care în această perioadă se antrenează cu prima echipă în condițiile efectivului redus.

Cel mai eficace jucător de la CSM CSU a fost Valeika, autor a 17 puncte. El a fost urmat de: Kariniauskas, cu 15 puncte înscrise, Richard, cu 10 puncte, Fometescu, cu 9 puncte, Pasalic, autor a 8 puncte, Petrescu, cu 5 puncte, și Gavrilă, marcator a 2 puncte.

Au lipsit de la orădeni: Giordan Watson și Bobe Nicolescu - aflați la echipa națională, Sean Barnette - cu probleme personale și Sean Denison - incomplet refăcut. După cum anunță conducerea clubului, primii doi se vor alătura echipei de abia pe 18 septembrie, cu o zi înaintea plecării în Finlanda pentru primul meci oficial al sezonului 2018/2019.

“În primul rând rămâne să vedem ce jucători vom avea la dispoziție la primul meci oficial. Cât timp am fost în efectiv complet lucrurile au decurs foarte bine, atât în antrenament, cât și în jocurile de verificare. Actualmente avem probleme de efectiv, dar vom încerca să ne adaptăm. Watson și Nicolescu vor reveni de la lot pe 18 septembrie. Nu pot să spun când vor reveni Denison și Barnette. Am mai avut probleme de acest gen, sperăm să trecem peste ele cât de repede, însă este exclus după părerea mea să mergem în formulă completă în Finlanda”, a precizat Cristian Achim, antrenorul formației CSM CSU Oradea.