Sportiva orădeană Huszár Ingrid, legitimată la CS Crişul, a făcut parte din lotul naţional care a reprezentat România la Concursul ţărilor central-europene la înot pentru juniori. Desfăşurat la Târgovişte, evenimentul a făcut parte din competiţiile înscrise în calendarul Ligii Europene de Nataţie (LEN) şi a reunit concurenţi din şase ţări: România, Ungaria, Slovacia, Serbia, Polonia şi Macedonia.

Orădeanca a avut evoluţii foarte bune, ea reuşind să câştige medaliile de aur în probele de 100 şi 200 metri bras. De menționat că acestea sunt primele medalii cucerite de secţia de înot a CS Crişul la o competiţie oficială LEN, după 1989.

Ingrid a mai concurat și în proba de 200 metri mixt, în care s-a situat pe locul 7, respectiv la ştafeta de 4x100 metri mixt a României, care a ocupat locul 4, ratând de puţin podiumul. Orădeanca a fost, de altfel, vedeta delegaţiei României, alături de Laurenţiu Haiducu, din Bucureşti, ambii având câte două medalii de aur la activ.

Huszár Ingrid a participat şi la ediţia de anul trecut a Concursul ţărilor central-europene la înot pentru juniori, disputată la Kosice (Slovacia), când a obţinut două clasări pe locurile 4, în aceleaşi probe. Progresul său este evident, Ingrid devenind de altfel o componentă de bază a lotului naţionale de junioare (antrenor federal Silviu Anastase).

„Ingrid a avut un final de an foarte bun, în care a reuşit să câştige peste 20 de medalii. A stabilit de asemenea cinci recorduri naţionale. Este o sportivă de mare viitor, una din speranţele nataţiei orădene şi româneşti”, a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea.

Sportiva orădeană este pregătită de antrenoarele Cristina Madău și Georgeta Schier.