Sala de sport a Colegiului Teodor Neş din Salonta a găzduit, în această săptămână, Cupa Liceelor la tenis cu piciorul (fotbal-tenis).

Tradiţionala competiţie demarată în 2010 şi organizată de către Clubul Sportiv Tengo Salonta în colaborare cu unitatea de învăţământ, profesorul de informatică, Illyés Lajos şi profesorul de educaţie fizică şi sport, Marius Popescu jr., a bifat ediţia cu numărul 10.

Întrecerea s-a desfăşurat la proba de triplu amator sub forma unui campionat şcolar care angrenează clasele liceului. S-au înscris 12 echipe, care s-au întrecut pentru a cuceri premiile speciale puse la bătaie de organizatori.

În rândul competitorilor s-au regăsit şi jucători de fotbal-tenis de la Tengo, dar şi juniori care activează în cadrul echipei locale de fotbal Olimpia, dovadă a faptului că tenisul cu piciorul este un excelent sport complementar pentru fotbalişti, îmbunătăţind tehnica individuală a jucătorilor.

În urma unor partide echilibrate, ierarhia finală a fost următoarea:
Locul I: Clasa a XI-a A echipa 2 (Vitaliş Daniel, Bobiş Cristian, Giovenzana Gabriele)
Locul II: Clasa a XI-a A, echipa 1 (Bányai Tibor, Sima Remus, Sima Romulus)
Locul III: Clasa a IX-a D (Andreea Jungean, Ruge Adrian, Cioară Bogdan)

Pe lângă latura sportivă, competiţia a avut un rol de coeziune, premiile fiind oferite nu doar câştigătorilor, ci şi colegilor lor de clasă. Astfel, întreaga clasă a echipei care a triumfat a avut parte de o ieşire la restaurant, iar ocupanţii locurile 2 şi 3 s-au ales cu cupe şi diplome.

"Ne bucurăm că această cupă, ajunsă la o ediţie jubiliară, s-a bucurat de o participare numeroasă, oferind posibilitatea unui număr mare de tineri de a practica tenisul cu piciorul in mod organizat", a precizat Vasile Sorean, conducătorul clubului Tengo Salonta, care, împreună cu cei doi profesori, a oficiat şi festivitatea de premiere.