Tenismena bihoreană Irina Bara a debutat cu dreptul la turneul internaţional WTA Bucharest Open, turneu care a început sâmbătă în capitala ţării noastre şi care este dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

În vârstă de 23 ani şi numărul 150 mondial, şteianca Irina Bara este cotată a doua favorită din faza preliminară a competiţiei.

În primul tur, ea a avut-o ca adversară pe italianca Anastasia Grymalska (28 ani, 228 WTA), de care a dispus, la capătul a trei seturi, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-3.

Partida, care a durat două ore şi 34 de minute, a putut fi urmărită pe micul ecran, în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport 2.

De notat că prin această victorie, Bara şi-a luat revanşa după ce a fost învinsă de italiancă anul trecut în primul tur de la Santa Margherita.

Pe tabloul principal la BRD Bucharest Open, România are deja opt sportive calificate. Dintre acestea, Mihaela Buzărnescu este favorită numărul 2 şi va juca în primul tur cu Danka Kovinici din Muntenegru, numărul 117 WTA.

Celelalte românce calificate pe tabloul principal sunt: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Andreea Roşca şi Miriam Bulgaru.

Favorită principală la turneul BRD Bucharest Open este letona Anastasija Sevastova, locul 21 WTA, care o va întâlni în primul tur pe slovena Dalila Jakupovici, numărul 92 mondial.

Turneul se desfăşoară până pe 22 iulie şi este transmis în direct de Digi Sport 2.