Sportiva bihoreană Irina Bara a ajuns până în sferturile de finală ale turneului internaţional WTA de la Jurmala, din Letonia. Şteianca, locul 213 WTA, a ajuns în sferturi după ce a învins-o joi, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-1, pe rusoaica Valentina Ivahnenko, locul 228 WTA.

Apoi, vineri, Irina Bara a întâlnit-o pe principala favorită, letona Anastasija Sevastova, locul 11 WTA. Bihoreanca a pierdut la mare luptă primul set, unde s-a ajuns la tie-break, însă în cel de-al doilea jucătoarea din Letonia s-a impus cu 6-2.

Sevastova a servit mai bine, reușind și doi ași, față de niciunul al Irinei, însă letona a făcut mai multe greșeli neforțate, 32 față de 28. Diferența s-a făcut însă la mingile câștigătoare, 32 față de 24. Astfel, Bara a fost eliminată, după un meci mai strâns decât o arată scorul, după o oră și 44 de minute de joc.

La rândul ei, o altă sportivă din ţara noastră, Patricia Ţig a fost, de asemenea, eliminată vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Jurmala, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 dolari, de rusoaica Anastasia Potapova, scor 4-6, 6-0, 4-6.

Ţig a fost finalistă duminică la turneul de la Bucureşti.