Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă, miercuri, în primul tur din calificările primului turneu de Grand Slem al anului, Australian Open.

Ocupantă a locului 155 WTA, sportiva din Ştei a întânit-o în runda inaugurală a calificărilor de la Melbourne pe Valentini Grammatikopoulou din Grecia (numărul 171 mondial), în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă la capătul a două seturi, cu 3-6, 2-6.

Grammatikopoulou (21 ani) s-a impus după doar 67 de minute, având procentaje mai bune la serviciu. Grecoaica a avut 23 de mingi direct câştigătoare faţă de doar 5 reuşite de Bara, în timp ce numărul erorilor neforţate a fost de 38 pentru elenă şi 26 pentru româncă.

România are şapte reprezentanţi pe tablourile principale de la Australian Open 2019: 6 pe cel feminin şi unul, pe Marius Copil, în competiţia masculnă.

Irina Bara a fost însă singura jucătoare din ţara noastră în calificările primului Grand Slam al anului.

Pentru faptul că a jucat în primul tur preliminar de la Mlbourne, şteianca va încasa un premiu de 15.000 de dolari australieni (9.360 de euro), dar şi 2 puncte în clasamentul WTA.

Interesant este că învingătoarea Irinei, sportiva din Grecia, va da piept în manşa a doua cu jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 107 WTA şi cap de serie numărul 4.

Celelalte jucătoare din România care vor evolua pe tabloul principal al Australian Open sunt: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu.