Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au dat peste un adversar redutabil, miercuri seara, şi au suferit prima înfrângere pe teren propriu din cea de-a doua faze a grupelor FIBA Europe Cup.

La Arena Antonio Alexe, campionii României au primit replica echipei Tsmoki Minsk, campioana Belarusului şi o formaţie care se află la cea de-a zecea participare consecutivă în Liga VTB. Acest lucru s-a văzut, pentru că oaspeţii s-au dovedit mai valoroşi, câştigând meciul la o diferenţă de 16 puncte, cu scorul de 89-73.

Bihorenii au condus doar în primele 7 minute, după care au fost egalaţi şi conduşi, în prima pauză belaruşii intrând în avantaj cu 21-17.

Sfertul II a aparţinut tot oaspeţilor, care au continuat să se desprindă şi, după ce şi-au adjudecat aceste zece minute cu 25-17, au ajuns să conducă la jumătatea partidei cu 12 puncte, scor 46-34.

După pauza mare, orădenii au reacţionat bine, şi-au adjudecat sfertul III cu 22-18, pentru a se apropia la opt puncte, înaintea ultimelor zece minute, scor 56-64.

Deşi fanii "roş-albaştrilor" îşi puneau speranţe în ultima secvenţă, din păcate şi aceste zece minute au fost controlate tot de echipa din capitala Belarusului, care a gestionat bine finalul, arătând că este stăpână pe situaţie şi câştigând în final cu scorul de 89-73.

"Felicit echipa din Minsk, a fost indiscutabil echipa mai bună în această seară. A fost la un cu totul alt nivel decât noi în această partidă. Ne-au fost superiori în absolut toate aspectele jocului. Caut, dar nu găsesc ceva în care noi să fi fost mai buni. Cel mai mult ne-au costat recuperările cedate sub propriul panou. De asemenea, cu precădere în prima repriză, am fost depăşiţi de prea multe ori şi mult prea uşor în relaţia unu la unu", a spus după joc antrenorul Cristian Achim.

Cel mai bun marcator de la CSM CSU a fost de această dată Sean Barnette, cu 18 puncte. L-au urmat Giordan Watson, cu 14 puncte, Dragan Zekovic, cu 12, şi Aaron Broussard, autor a 10 puncte.

De partea cealaltă, Rob Lowery a fost cel mai eficace, cu 21 puncte. El a fost secondat în de aproape de Alex Gavrilovic, cu 20 de puncte.

"Am fost depăşiţi la recuperare. Am pierdut posesia mingii de mai multe ori la începutul meciului, iar acestea s-au transformat în puncte uşoare pentru formaţia adversă. Fără greşelile acestea, pe care de regulă nu le facem, consider că am fi avut şansa noastră. Practic ne-am pus singuri piedică prin numeroasele greşeli comise. Trebuia să fim mai organizaţi şi să exploatăm situaţiile de mismatch pe care adversarul ni le-a oferit. Ne-a luat prea mult timp să citim aceste situaţii, astfel încât am permis defensivei adverse să reacţioneze. În schimb, Minsk a profitat de mismatch-uri. Felicit echipa din Minsk pentru victorie", a declarat şi Sean Barnette, la conferinţa de presă după partidă.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 1-2 la general în Grupa J a FIBA Europe Cup, urmând a juca tot pe teren propriu, cu U-BT Cluj-Napoca în etapa a 4-a, pe 22 ianuarie.

Până atunci însă bihorenii vor evolua în campionat, sâmbătă, tot acasă, cu  SCM Timişoara.