În contextul în care toate competițiile sportive din țară au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, iar unele state își închid granițele, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea a hotărât să-i lase pe toţi componenţii echipei de baschet masculin acasă. Jucătorii şi componenţii staff-ului tehnic care nu au domiciliul stabil în Oradea s-au îndreptat deja spre țările de proveniență. 

Potrivit unui anunț al conducerii CSM, decizia a fost luată de comun acord cu jucătorii. "Departamentul de Stat recomandă cetăţenilor americani să evite toate călătoriile internaţionale din cauza impactului global al COVID-19. În ţările în care opţiunile de plecare comercială rămân disponibile, cetăţenii americani care locuiesc în Statele Unite ar trebui să se întoarcă imediat în SUA, cu excepţia cazului în care sunt pregătiţi să rămână în străinătate pentru o perioadă nedeterminată", au transmis autorităţile americane.

Stranierii de la CSM s-au întors deja spre țările lor, în România mai afându-se un singur jucător străin legitimat la CSM Oradea. Este vorba despre Aaron Broussard, care însă are programată plecarea spre SUA împreună cu familia sa, în cursul zilei de duminică.

"Toţi jucătorii şi membri ai staff-ului tehnic de la CSM CSU Oradea rămân la dispoziţia clubului, urmând a se demara procedura de revenire în România a acestora după ce autorităţile române şi cele din ţările de provenienţă ale sportivilor vor anunţa că situaţia pandemiei de coronavirus este sub control şi nu mai există riscuri, respectiv în măsura în care se va stabili reluarea Ligii Naţionale de baschet masculin – ediţia 2019/20", a transmis clubul orădean, printr-un comunicat.